Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Na Vyškovsku se srazil vlak s autem: Řidič nehodu nepřežil

Aktualizováno -
5. října 2019
17:38
Autor: ČTK, mat - 
5. října 2019
15:23

Při srážce vlaku s osobním autem na přejezdu u Hodějic na Vyškovsku zemřel v sobotu krátce před 14.hodinou řidič Škody Octavia. Ve vlaku, který jel ze Slavkova, cestovalo asi 100 lidí, nikdo z nich nebyl zraněn.

 „Řidič k přejezdu, který je zabezpečen světelnou signalizací bez závor, přijel ve směru od Hodějic. Jak nám potvrdil svědek nehody, signalizace byla v té době v provozu, řidič vjel na přejezd navzdory výstražným světlům. V autě cestoval sám, jeho totožnost zjišťujeme,“ řekla policejní mluvčí Alice Musilová.

Spěšný vlak vlekl škodovku 250 metrů. Řidič utrpěl vážná zranění, kterým na místě podlehl. „Jeho totožnost ověřujeme,“ řekla Musilová.

 

Trať stála přes tři hodiny

Trať mezi Slavkovem a Křižanovicemi zůstala po nehodě více než tři hodiny uzavřená. České dráhy zavedly mezi Bučovicemi a Slavkovem u Brna náhradní autobusovou dopravu, částečný provoz na trati obnovily v 17.05 hodin. 

„Na vlaku vznikla škoda 80 tisíc, na osobním autě Škoda Octavia přibližně 50 tisíc korun,“ doplnil mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Nehoda, kdy se srazily osobní automobil a vlak, se stala v kraji naposledy v úterý, vlak v Šanově u Hrušovan nad Jevišovkou narazil do osobního auta na železničním přejezdu se světelnou signalizací. Při této havárii zemřeli dva mladí lidé.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání