Pohled na hořící svíčky a záplavu květin před vilou na Bertramce by byl pro ně příliš drásající. Stačí, že byly uvnitř, když jejich milovaný táta v noci z úterý na středu podlehl akutní leukemii. Krátce poté měla proto Ivana Gottová i s dcerami v tichosti opustit hlavní město.

Tak si to jistě přál a s největší pravděpodobností i naplánoval sám Karel, který před smrtí myslel úplně na vše. Jeho holky mají být podle zjištění Blesku pod ochrannými křídly krále kasin Leona Tsoukernika (46), s nímž Karel léta kamarádil. Sice se původně objevila zpráva, že Ivana s dcerami dokonce opustily Česko a mohly odcestovat jeho soukromým tryskáčem. Tím samým, kterým podnikli Gottovi cestu do zahraničí několikrát – třeba na Kanárské ostrovy nebo do italského Milána. Podle informací Blesku ale do ciziny neodletěly. Tsoukernik jim však každopádně poskytnul azyl, aby sice byly daleko od dění v Praze, ale stále blízko na zařizování všeho, co je po skonu milovaného člověka potřeba udělat.

„Nebudu cokoliv ohledně mého kontaktu s rodinou Gottových veřejně komentovat,“ napsal Blesku s omluvou miliardář, jenž v Česku začínal se starožitnostmi a uměním a v posledních letech se stal králem kasin a pokerové scény.

Jak Blesk zjistil, měla se Ivana uchýlit do jedné z jeho luxusních nemovitostí na západě Čech. „Tam chce setrvat co nejdéle, nejlépe až do doby, než bude muset vyrazit zpět do Prahy na přípravy posledního rozloučení s jejím mužem,“ uvedl zdroj.

Jak vdova Ivana prostřednictvím webových stránek oznámila ve čtvrtek večer, poslední rozloučení s veřejností proběhne na Žofíně v pátek 11.10. od 8:00 – 22:00. V sobotu 12. 10. pak od 11:00 hodin proběhne v Katedrále sv. Víta, Václava a Vojtěcha na Pražském hradě zádušní mše. Právě sobota se také stane dnem státního smutku, jak potvrdil premiér Andrej Babiš.

Poslední léto

Svou poslední dovolenou u moře trávil Karel na Sardinii, kde má Leon dům. S rodinou tam odletěl nabírat síly hned po první oslavě svých osmdesátin v pražském Divadle Na Jezerce. V té době už moc dobře věděl, jak je jeho stav vážný a že se jeho nemoc krvetvorby rozvinula v akutní leukemii, proti které jsou lékaři pořád bezmocní.

Nemoc mu ale ještě dovolovala pracovat na memoárech. „Moc vás zdravím ze Sardinie, kam jsem odjel rozjímat a vzpomínat na střípky ze svého života, abych vás mohl potěšit svou velkou autobiografickou knihou,“ napsal fanouškům. Tehdy ještě věřil, že se do krásné vily u moře zase v srpnu vrátí. Doktoři mu ale další cestování zakázali a Slavík už se k moři znovu nepodíval...

VIDEO: Bohdalová o Gottovi ve Studiu Blesk: Na jeho manželku ať mi nikdo nesahá!

Video
Video se připravuje ...

Bohdalová o Gottovi ve Studiu Blesk: Na jeho manželku ať mi nikdo nesahá! Petr Macek, David Turek

Fotogalerie
97 fotografií