Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Policisty na stanici napadl muž vyzbrojený nožem: Zemřelo pět lidí včetně útočníka

Aktualizováno -
3. října 2019
16:08
Autor: ČTK - 
3. října 2019
13:51

 Zatím neznámý muž dnes napadl nožem policisty na policejní prefektuře v centru Paříže, čtyři policejní úředníky zabil a sám byl zastřelen. S odvoláním na policejní odbory o tom informují francouzská média. Podle některých serverů událost zřejmě souvisela s milostným románkem na pracovišti. 

Na místo přijel prezident Emmanuel Macron a premiér Édouard Philippe. Úřady se k incidentu zatím nevyjádřily, podle tisku ale nejspíš souvisel s vyřizováním účtů na pracovišti. Pravděpodobný pachatel byl dlouholetým administrativním zaměstnancem prefektury, napsal server bfmtv.com.

Starostka francouzské metropole Anne Hidalgová na twitteru uvedla, že „bilance útoku je tragická a několik policistů přišlo o život". Mezi oběťmi jsou podle tisku tři muži a jedna žena.

Okolí prefektury, která se nachází naproti chrámu Notre-Dame na ostrově Île de la Cité, policisté uzavřeli, stejně jako blízkou stanici metra Cité. Kromě policistů na prefektuře zasahují i hasiči, přijel prokurátor a ministr vnitra Christophe Castaner.

„Upřímně soucítím s rodinami obětí," napsal ministr na twitteru a dodal, že v myšlenkách je také se zaměstnanci prefektury.

Incident se stal kolem 13:00. „Pachatel začal útočit ve své kanceláři a pak se vydal do budovy. Jeho motiv zatím neznáme, nejspíš se přestal ovládat," řekl serveru bfmtv.com představitel policejních odborů Loïc Travers. Útočníka podle něj zneškodnil „jeden z kolegů při legitimní sebeobraně".

Podle některých serverů událost zřejmě souvisela s milostným románkem na pracovišti.

Chloritan ( 6. prosince 2019 01:48 )

Jááj škoda já už se zaradoval že to bylo u nás... co mi je po nějaké Francii.. smutné že to už dávno není u nás na denním pořádku. Nakonec k tomu dojde, jelikož policajt má dělat policajta, jenže čím dál víc lidí si uvědomuje, že policajty dělat nejsou schopni za to dokonalé krytí organizovaným politickým zločincům, vydíráním a drogovými kšefty, na to jsou experti.. My jsme ale národ přizdisráčů co si raději hodí provaz než aby hodili třeba něco jiného někam jinam.. někde směrem parlament.. třeba.. jedině

bizon_pepa ( 3. října 2019 19:12 )

Domácí : Hosté = 1:4

MAMKA2316 ( 3. října 2019 17:10 )

Proč by meli mít vítací co souhlasí s přijímáním migrantů bez dokladů Merkl,Macron a další by neměli mít nárok na žádnou ochranku !!!!!Proč by měli mít vlastizrádců ochranku ???

Nezadat ( 3. října 2019 16:53 )

A to nás ti Č.URÁCI z bruselu chtějí odzbrojit a udělat z nás ovečky na porážku.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání