Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Školka odmítla nemocnou Sofinku (2): Prý by děsila ostatní děti!

Autor: Petr Šour - 
1. října 2019
12:56

Jak jen jí to mohli udělat? Dvouletou holčičku nevzali v Rusku do školky kvůli jejímu postižení! Vedení zařízení skandálně přiznalo obavy, že by Sofie Gizatullinová svou deformovanou hlavičkou děsila ostatní děti!

Rodiče malé dívenky ani ona sama se už nemohli dočkat, až začne chodit do školky a bude si hrát s jinými dětmi. Čekalo je však hořké zklamání. Rodičům bylo řečeno, že Sofii přijmou, až bude mít za sebou operaci, která napraví její deformaci.

Bezprecedentní případ krutosti vůči tělesně postižené, ale jinak zcela normální holčičce zaujal charitativní organizaci Duha laskavosti, která proti vedení školky v ruském Baškortostánu bojuje, ale zatím neúspěšně. Ruská média neinformovala, jakou nemocí dívenka přesně trpí. 

Má nadměrně širokou tvář a čelo, některé prsty na rukou a nohou má srostlé. Operaci už měla dávno podstoupit, ale vzhledem k mizerným podmínkám v ruském zdravotnictví se zákrok neustále odkládá. Psychologové mezitím varovali, že Sofiin vývoj bude narušen, pokud nebude mít možnost interakce s jinými dětmi.

„Čím dřív si bude moci hrát a sbližovat se s dětmi, tím se bude snadněji vyrovnávat s podmínkami, ve kterých žije a vyrůstá,“uvedla doktorka Jekatěrina Belanová. 

Sofie s matkou bydlí v nuzných podmínkách u prarodičů v bytě, kde neteče voda, ani se netopí. Mají ale už slíbené nové bydlení.