Mladá zpěvačka Veronika Strapková byla z celého incidentu notně otřesená. Nejprve zveřejnila video, na kterém jí řidička vozu za ní vulgárně nadává a používá slova jako „cikánka“ a dokonce i „p*ča“, později na instagramu se slzami v očích celou situaci svým příznivcům vysvětlila. „Začala na mě troubit paní, řekla jsem jí, že tudy asi nemůže projet, že se tady běhá. Začala vykřikovat, že nějaká cikánská p*ča jí nebude poroučet, a ať jdu do p*če i se všemi lidmi, co tu budou běhat. A že jsem cikánka a že na mě někoho zavolá,“ vyprávěla zpěvačka, které se u toho velmi třásl hlas.

Jak sama přiznává, s něčím takovým se v životě setkala poprvé. „Řekněte mi, kam jsme se to dostali? Jak má člověk žít v takovéhle společnosti?“ nechápe kráska s perfektní figurou, kterou často vystavuje na svém profilu. Video, kde líčí tuto drastickou zkušenost, se záhy rozšířilo po sociálních sítích a Veronice vyjádřilo podporu nejenom mnoho jejích fanoušků, ale také známé tváře slovenského showbyznysu, například moderátor Európy 2 Matúš Krnčok či zpěvačka Ronnie. I je celá situace hodně zaskočila a žasnou nad tím, jak dokážou být lidé zlí.

„Nikdy jsem o podobných věcech nechtěla mluvit. Cítila jsem, že tím nechci nikoho obtěžovat. Ale včerejší míra agresivity mě zastihla nepřipravenou. Nevěděla jsem, jestli to zveřejnit. Nechtěla jsem šířit nenávist. To není můj způsob myšlení, žití… Pak jsem ale dostala kopec zpráv, v nichž se mi lidé vyznali z ještě horších zážitků,“ vysvětluje Strapková na instagramu.

„Prosím o jedno: Buďme k sobě lepší. Nepišme a neříkejme si špatné věci jen tak. Možná tohle video někomu pomůže změnit názor, možná pomůže zamyslet se. To jediné bylo mým cílem. Zkusme to v míru a s úctou,“ dodává kráska s tím, že jediný způsob, jak podobným incidentům předcházet, je podle ní „vzdělání, které vede k toleranci“.

Fotogalerie
25 fotografií