Farna má nově na koncertech zákaz používání mobilů a sociálních sítí a v rozhovoru s Danielou Drtinovou (49) na DVTV vysvětlila proč. „Sociální sítě nás oddalují. Dva lidi v restauraci jsou na rande a dívají se do mobilu,“ postěžovala si, že ona se svým mužem Martinem Chobotem to tak rozhodně nedělají. „My to máme doma nastavené trošku jinak. Můj manžel vůbec nemá sociální sítě a vyžaduje po mně, když někam jdeme, abych ten telefon nechala doma,“ přiznala.

Pro někoho by se asi jednalo o docela drsné opatření, sama zpěvačka je za něj vlastně ráda. „Patřím do generace, co je pořád na telefonu. Já už si to ani neuvědomuju a ten prst mi scrolluje obrazovku a koukám úplně bezmyšlenkovitě na to, co se teď stane, a pořád dávám mozku nějaké úplně povrchní podněty, které vůbec nepotřebuje. A nedopřávám mu se nudit, jenom být a dát tak prostor nějaké kreativitě, což sociální sítě u nás zabíjí,“ objasnila své důvody a doplnila, že jelikož to vidí na sobě a snaží se to omezit, domlouvá v tomto směru i svým vrstevníkům na koncertech.

Chce zkrátka každý moment vychutnat napřímo, nikoliv zprostředkovaně přes obrazovku. Včetně mateřství. „Na první část turné jsem vyrazila už jako těhotná a s velkým pupkem jsem měla poslední koncert dva týdny před porodem a pak jsem už v létě měla pár koncertů a teď pokračuje i turné,“ popisuje Ewa, která se letos na jaře stala maminkou malého synka Artura (polsky Artuśe).

„Snažím se užít všechno, co prožívám. Nejvíc když jsem otěhotněla, tak jsem si říkala – jé, teď je to těch devět měsíců, co si mám užít. A já jsem se fakt cítila skvěle a zároveň, když jsem byla na pódiu, tak jsem si říkala: ‚Ježiš, tak teď jsem tady s bubnem, to je super, že můžu být na scéně a zároveň nosit v sobě život,‘“ popsala mladá umělkyně, která prý měla strach, že dítě jí změní v životě vše.

Nakonec ale vše dopadlo daleko lépe. „Cítím se jenom bohatší o nové emoce, cítím se víc naplněná a přijde mi to úplně úžasné, že se to děje v mém životě. Necítím se být nějak příliš omezená, že bych vůbec nemohla pracovat a musela být jen doma u plotny,“ raduje se a spoléhá právě i na pomoc chotě Martina. „Mám skvělého manžela, jsme na to děťátko dva. Myslím, že to zvládáme dobře a jsou lidi, kteří mají daleko těžší životní situace.“

Stejně tak necítí, že by byla na dítě příliš mladá. „Já jsem hrozně ráda, že mi bude 35 a budu mít desetiletého syna,“ svěřila se v DVTV. „Myslím si, že tohle přišlo úplně v krásný okamžik a můžu koncertovat normálně dál,“ říká s tím, že je to velmi individuální záležitost. „Možná jsem v jiné situaci než většina holek v 25 nebo 26 letech, protože už třináct let zpívám, to je víc než půlku svého života a spousta holek teprve teď dostudovala, začínají v práci, ale pro mě by další léta byla jenom další sezona na koncertě,“ dodala.

VIDEO: Ewa Farna poprvé na módní přehlídce: Jsem pyšná na svůj styl!

Video
Video se připravuje ...

Ewa Farna poprvé na módní přehlídce: Jsem pyšná na svůj styl! David Turek, Aleš Brunclík

Fotogalerie
48 fotografií