Závislost na alkoholu a prášcích už manželka Jiřího Krampola (81) nemá, odvyknout si ale od cigaret, když byla schopna denně vykouřit tři až čtyři krabičky, je stále velmi těžké.

„Cigarety u sebe mít nemůže. Dostává je přídělem v průběhu dne od zdravotního personálu. V jejím případě jde o cigaret osm, které může vykouřit,“ dozvěděl se Blesk od svého zdroje.

Právě závislost na nikotinu způsobila u ostře sledované pacientky nechutenství a odstartovala řadu zdravotních problémů se zažíváním. Lékaři ale nezakázali Krampolové cigarety plošně, neboť by u ní mohlo dojít k traumatu.

Počet cigaret jí tedy lékaři snižují postupně a dostává je od sestřiček v předepsaných intervalech. „Pravdou ale je, že po dobu pauzy paní Hanka nemyslí na nic jiného, než kdy si znovu zapálí. A tohle musí vymizet,“ informuje dál zdroj s tím, že se to ale, i když krůček po krůčku, lepší.

Na kost vyhublá Krampolová, která už strávila v léčebně 56 dní, také začala konečně víc jíst a přibývá na váze. A je to pochopitelné, když předtím byla zvyklá cigarety „snídat, obědvat i večeřet“, kouře měla plný žaludek a na jídlo nebylo místo ani chuť.

Manžel Jiří má také z pokroků své ženy radost, ale uvědomuje si, že je to s ní ještě běh na dlouhou trať. „Hanička je v dobrých rukou v nemocnici, je stabilizovaná a spokojená. Kdy se mi vrátí, to ale nevím. Doktoři dělají svou práci, a viditelně dobře, takže to chce ještě čas, aby se uzdravila úplně,“ je přesvědčen herec.

VIDEO: Zoufalý Jiří Krampol sám na Muži roku: Opouští těžce nemocnou Haničku!

Video
Video se připravuje ...

Zoufalý Jiří Krampol sám na Muži roku: Opouští těžce nemocnou Haničku! Markéta Reinischová, Jan Jedlička

Fotogalerie
71 fotografií