„Karel je v mém filmu otevřený, je v něm hluboký a já jsem vděčná osudu, že mě vzal do situací, které souvisí s rodinou, dcerami, ale i nemocí, se kterou bojuje poslední rok,“ promluvila o natáčení s legendárním zpěvákem, který momentálně bojuje s akutní leukemií. Právě u léčby ho doprovázela Špátová se svoji dokumentární kamerou.

„Zažívá nelehké chvíle a je v nich silný, statečný a vyrovnaný a je velkou inspirací pro nás ostatní,“ popsala svůj obdiv ke Gottovi v jeho těžkých dnech dokumentaristka. Té se podařilo dostat do těch nejintimnějších míst Gottova života. „Točili jsme u nich doma, na chalupě, ale také v nemocnici. Jsem vděčná, že film nebude nalakovaný na růžovo,“ přiznala režisérka.

Poslední záběry filmu s pracovním názvem Karel, který půjde na jaře do kin, byly natočeny před týdnem a jedná se o ty nejsmutnější obrázky. „Měli jsme možnost natáčet s Karlem před týdnem, kdy byl doma. Viděli jsme, jak probíhá léčba. To je pro mne taky moc silné, viděla jsem, jak se o něj jeho žena Ivana stará,“ popsala poslední záběry filmu v pořadu Radiožurnálu smutně Špátová.

VIDEO: Karel Gott po své oslavě: Doufám, že Ivana ocení mou lásku

Video
Video se připravuje ...

Karel Gott po své oslavě: Doufám, že Ivana ocení mou lásku David Turek, Aleš Brunclík

Fotogalerie
85 fotografií