Řidič se řítil Plzeňskou ulicí ve směru do centra a snažil se všelijak hlídku setřást. „Po chvíli řidič změnil směr a pokračoval ve své nebezpečné jízdě, kde u tramvajové zastávky poblíž hotelu Golf nezastavil na červenou a najel na chodník. Kde došlo ke střetu mezi vozidlem a sloupem veřejného osvětlení,“ uvedla policejní mluvčí Violeta Siřišťová. 

Nehoda ho od dalšího ujíždění ale neodradila. Nakonec zajel do areálu ČVUT, kde spadla klec. „Následně řidič začal z vozidla utíkat a policista použil varovný výstřel, díky čemuž muže po pár metrech dostihl a za použití donucovacích prostředků ho společně se svými kolegy zadržel,“ popsala zásah Siřišťová. 

Celostátně hledaný

Muž neujížděl jen kvůli vozu BMW, které bylo nahlášené jako kradené v Německu. Měl k tomu i jiné důvody. Byl totiž v celostátním pátrání, měl platný zákaz řízení a řídil pod vlivem drog. „Sedmatřicetiletý zadržený muž skončil na policejní stanici, kde mu bylo sděleno podezření z trestných činů neoprávněné užívání cizí věci a maření úředního rozhodnutí a vykázání. V případě odsouzení hrozí pachateli trest odnětí svobody v délce až dvou let,“ dodala mluvčí.

Řidič se bude zodpovídat i z jízdy pod vlivem návykových látek. V současné chvíli kriminalisté spolupracují s německými kolegy a zjišťuji okolnosti k odcizenému vozidlu.

Fotogalerie
3 fotografie