Brutální vražda 19leté studentky Uyinene Mrwetyny otřásla Jihoafrickou republikou koncem srpna natolik, že zburcovala veřejnost k protestům proti stupňujícímu se násilí na ženách. Krásná Uyinene si šla na poštu vyzvednout balík, když ji její 42letý zaměstnanec vlákal do léčky. Přímo v budově poštovního úřadu ji zákeřně napadl, uhodil ji poštovní váhou. Uyinene ztratila balanc a upadla. Bojovala jako lvice, když se po ní pošťák začal sápat. Byl však silnější a přemohl ji. Znásilnil, i když se bránila, nakonec jí zasadil další rány, které se jí staly osudnými. Tělo následně naložil a odvezl na odlehlé místo.

Ostatky mladé dívky zapálil a potom je zahrabal. Policie několik dní po zmizení dívky vypátrala podezřelého. Muž, který má za sebou kriminální minulost a seděl před lety ve vězení, se doznal ke znásilnění a zabití nevinné studentky. Při výslechu uvedl, kam Uyinene zakopal. U prvního soudního stání byli přítomni jak rodiče a přátelé dívky, tak také zaměstnanci univerzity, na které dívka prvním rokem studovala filmovou vědu.

Případem, jehož rozplétání s následným vynesením trestu bude u soudu pokračovat v listopadu, hluboce otřásl také vévodkyní ze Sussexu. Během svého pobytu v JAR, kam s Harrym přicestovala, v utajení navštívila místo před poštou, kde Uyinene zemřela. Zatímco Harry odjel na návštěvu Botswany, Angoly a Malawi, ona na zábradlí přivázala pamětní stuhy s nápisem „Stojíme při vás“ a jedna s podpisem „Harry a Meghan, 26. září 2019“.

Její přítomnost u místa činu, kde vznikl improvizovaný památník, nezůstala nepovšimnuta. Když si místní školačky chtěly Meghan vyfotit, její ochranka jim to nedovolila. Meghan následně zveřejnila na oficiálním profilu manželů fotku.

Meghan obdivujeme. Jsme rádi za její gesto. Díky tomu se o vraždě Uyinene doví celý svět, celý svět se doví také o násilí, které se v JAR děje ženám,“ nechala se slyšet 17letá studentka. „Vraždou Uyinene jsme všichni otřeseni, bojíme se chodit ven. Mohlo se to stát kterékoli z nás,“ dodala.

VIDEO: Harry poprvé o dítěti s Meghan: Nejdůležitější slovo uvízlo v hrdle!

Video
Video se připravuje ...

Harry poprvé o dítěti s Meghan: Nejdůležitější slovo uvízlo v hrdle! Reuters

Fotogalerie
83 fotografií