Na sociální síti se již ve čtvrtek večer objevily první zvěsti o pohřbu Jana Kratochvíla alias Stacey Lyn Gold. „Poslední rozloučení s Honzíkem (Stacey) proběhne s největší pravděpodobností po dohodě s jeho rodinou veřejně, v termínu 9.10. v Praze," uvedl na facebooku Janův známý a řadu lidí zarazil tím, že pohřeb bude až za dva týdny. Je tak pravděpodobné, že proběhne pitva.

Ostatně smrt vizážisty, vlásenkáře, herce a travesti umělce zatím není vyjasněná. Vše začalo, když se Kratochvílovi jeho kamarádi nemohli asi tři dny po sobě dovolat. Měli strach a povolali policii. V pondělí pak muže našly záchranné složky mrtvého v jeho bytě, údajně zkrouceného v koupelně. Ve hře je víc příčin, spekulovalo se o sebevraždě či nešťastné nehodě.

„Další informace ještě upřesníme, až budou potvrzeny," doplnil Karel na sociální síti a také uvedl, že všichni, kdo na Kratochvíla chtějí zavzpomínat, jsou na poslední rozloučení zváni. „Budeme všichni rádi, když se kdokoliv z Vás dorazí rozloučit."


Jan známý také jako Stacey se před lety objevil v pořadu Česko Slovensko má talent a vystupoval též krátce s uskupením Screamers. Podle některých známých byl velký zájem i o jeho vlásenkářskou práci, ale nikde dlouho nevydržel - ať již v Tváři na Nově či v Hudebním divadle Karlín. 
Fotogalerie
31 fotografií