Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

12 věcí, které dělají šťastné páry. Patříte také mezi ně?

  • šťastný pár
    29. září 2019 | 06:00

    Přemýšlíte často, proč jsou některé páry kolem vás tak spokojené, a vám se tolik nedaří? Podle expertů existují věci, které jsou pro opravdu šťastné vztahy zásadní… Které to jsou?

    Co tedy dělají šťastné páry, aby zůstaly šťastnými? Není to nic složitého. Tak schválně – kolik bodů sedí na váš vztah? Pokud aspoň tři, ještě není potřeba to vzdávat a myslet na rozchod. A stačí se inspirovat dalšími tipy, které pomohou vaší lásce…

  • Společné koníčky

    šťastný pár
    Autor: iStock

    I když každý z nich má spoustu různorodých koníčků, našli si alespoň jednu aktivitu, kterou dělají pravidelně a hlavně společně. A to je velmi stmeluje. Ať už je to cokoli, důležité je, aby tahle činnost bavila vás oba. Pokud ji jeden z vás bude dělat jen proto, že to chce ten druhý, nemá to smysl a na váš vztah ani pozitivní efekt.

  • Respektují prostor toho druhého

    šťastný pár
    Autor: iStock

    I když se velmi milují, neomezují se a respektují, že každý potřebuje také svůj prostor a čas pro sebe. Když mají občas možnost vydechnout a věnovat se svým zájmům a kamarádům, ve vztahu se pak cítí naplněně a šťastně. Nemusíte spolu být 24 hodin denně, a když si občas od sebe odpočinete, s o to větší chutí budete pak trávit společný čas.

  • Mají i život nezávislý na tom druhém

    šťastný pár
    Autor: iStock

    Každý má nějaké hobby, které ten druhý nemá, nebo se věnuje práci či projektu, na kterém pracuje bez svého partnera. O to víc se pak na sebe těší. Důležitý je vzájemný respekt. Nesmějte se svému milému, pokud ho baví trávit hodiny u rybníka s prutem ve vodě, a on zase nebude povytahovat obočí, když se jednou týdně vypravíte na kurz paličkování nebo na hormonální jógu.

  • Nikdy neulehají do postele naštvaní

     

    šťastný pár
    Autor: iStock

    Hádky a konflikty se nevyhnou žádnému páru. Ty nejšťastnější se ale drží pravidla, že nejdou spát, když jsou na sebe hodně naštvaní. A všechny spory vyřeší ještě před spaním mimo ložnici. Netrápí se tak zbytečně většinu noci ani to nezasahuje do jejich intimního života.

  • Tráví společně dovolenou – nebo prostě své volno

    šťastný pár
    Autor: iStock

    Společné volno a dovolená jsou pro ně prioritou. Někdy mohou udělat výjimku, ale většinou si plánují dovolenou společně, bok po boku. I když třeba mají hodně práce či jiné představy o náplni, najdou kompromis a nic si nevyčítají.

  • Rádi spolu jedí

     

    šťastný pár
    Autor: iStock

    Šťastné páry spolu rády tráví čas při jídle. I když jsou hodně zaneprázdnění, společné setkání u jednoho stolu alespoň jednou denně je pro ně velmi důležité. Mají čas si vychutnat společné okamžiky se vším všudy.

  • Vyznávají si pravidelně lásku

    šťastný pár
    Autor: iStock

    Vyznání lásky partnerovi je běžnou součástí jejich života. Neusínají na vavřínech a nezapomínají na jakékoli projevy lásky. Nejde ale jen o to, několikrát denně říkat „miluji tě“. I po několika letech vztahu mají potřebu vymýšlet nejrůznější romantická gesta.

  • Podporují se ve svých cílech a snech

     

    šťastný pár
    Autor: iStock

    Ať už je sen jednoho z nich sebevíc bláznivý nebo nesplnitelný, druhý ho nesoudí a partnerovi je v jeho cílech a snech za každou cenu oporou. To stejné ale také očekává z druhé strany.

  • Pěstují vzájemnou důvěru

    šťastný pár
    Autor: iStock

    Důvěra je základ každého vztahu. Navíc se snaží ve svém vztahu co nejvíc potlačit žárlivost. Tam, kde je plná důvěra, není pro žárlivost místo. A tak pracují na tom, aby jeden druhému mohli naplno a ve všem věřit.

  • Dělí se o domácí povinnost

    šťastný pár
    Autor: iStock

    Domácí práce si spravedlivě rozdělují a jeden druhého nenechá dělat vše. I když to není jeho oblíbená činnost, dokáže se domluvit. Každý má zastat nějakou domácí práci. Pro některé páry je třeba společné vaření nebo renovace bytu velkou zábavou a pojítkem vztahu.

  • Dopřávají si malá gesta

    šťastný pár
    Autor: iStock

    Nejde o to, dokazovat si lásku drahými a luxusními věcmi. Šťastné páry jsou vděčné za maličkosti, které pro ně znamenají mnohem víc než třeba nový mobil. Jsou to malá gesta a služby, které kolikrát nic nestojí, ale hodně znamenají. Ptají se třeba, jestli ten druhý něco nepotřebuje, nebo druhému nabídnou masáž zad či pro něj přichystají překvapení.

  • Rozvíjejí se bok po boku

    šťastný pár
    Autor: iStock

    Nebrzdí se navzájem ve svém růstu a úspěch si přejí. Vědí, že není vůbec dobré, aby jeden stál na místě kvůli tomu, že druhý se rozvíjí a plní si své sny. Oba jsou stejně důležití.

Autor: beni
Diskuse ke článku
.