Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Drogy, prodejný sex, úspěch zničený alkoholem: Čtveřice bezdomovců prozradí, jak přežít na pražské ulici!

/
  • Nový průvodce Homeless Guide provede světem bezdomovectví.
    25. září 2019 ● 14:43

    Ocitli se na úplném společenském dně ve světě drog, alkoholu i prodejného sexu.  A dnes se z něj snaží dostat. Čtveřice pražských bezdomovců vypráví o svém životě bez domova a v netradičním novém průvodci Homeless Guide od Tonyho Havlíka v praxi ukazují, jak přežít na ulici. 

    Nová kniha ve spolupráci s organizací Pragulic, která pořádá prohlídky Prahy vedené bezdomovci, představí čtyři příběhy lidí, kteří se z nejrůznějších důvodů ocitli bez střechy nad hlavou, a nabídne řadu praktických informací a rad, jak přežít na ulici. Kde shání bezdomovci potravu, jaká jsou pravidla žebrání, čím si na ulici lze přivydělat nebo kde v noci složit hlavu?

     

    „Chci, aby tento průvodce objasnil svět (nejen) pražského bezdomovectví úplně každému. Chci, aby se po jejím otevření podařilo otevřít i ten nedostupný svět chudých lidí, do kterého nemáme šanci moc nahlédnout. Když se o problému bude psát, mohlo by se to dostat mezi co nejvíce lidí, a tím pádem co nejvíc pomoct,“ soudí autor průvodce Tony Havlík.

     

    Kdo jsou smutní hrdinové knihy?

    Nový knižní průvodce Homeless Guide provede světem bezdomovectví.
    Autor: Homeless Guide

  • 1.

    Karim se prodával, podsvětí zná jako málokdo

    Karim je bývalý narkoman a HIV pozitivní homosexuální prostitut. Jeho extravagantní image skrývá citlivého a osudem zkoušeného člověka, který musel prodávat své tělo, aby se uživil. Zná podsvětí Prahy, které si zdaleka nedokážeme představit.

    Karim
    Autor: Homeless Guide

  • 2.

    Hanuš vařil perník, teď se pere s rakovinou

    Divoká 90. léta, tvrdý rock, několikadenní večírky a spousta pervitinu. Tak by se dal popsat příběh druhé postavy – Hanuše – drsného, leč inteligentního chlapíka, který se naučil sám vařit pervitin, se kterým pak ve velkém obchodoval. Drogy ho několikrát dostaly do vězení, ale to nejhorší teprve přišlo: na jaře loňského roku mu lékaři zjistili závažné stádium rakoviny.

    Hanuš
    Autor: Homeless Guide

     

  • 3.

    Bývalý filharmonik Vojtěch propadl alkoholu

    Vojtěch (†52) byl člen pražské filharmonie, který se svými houslemi objel celý svět. Nápor úspěchu, peněz a dostatek volného času ho nechaly propadnout alkoholu. Úspěšnému hudebníkovi se kariéra zhroutila během pár chvil. Přišel o domov, bydlel v jeskyni a málem umřel. Vzpamatoval se až díky kolapsu, nevzdal to a snažil se znovu objevit svůj talent. Vrátit se do normálního života ale není zrovna snadné…Vojtěch nakonec svůj boj prohrál, zemřel letos v srpnu za nevyjasněných okolností.

    Rád prováděl a vyprávěl o svém životě.
    Autor: Pragulic

  • 4.

    Ivana byla na dně deset let

    Bývalá alkoholička a bezdomovkyně, která se až po dlouhém desetiletí dostala z této temné pasti, aby začala bydlet, pracovat a poznala lásku svého života – rovněž bývalého bezdomovce Václava, se kterým teď žije a je šťastná. Jak obtížné je dosáhnout kýženého happy endu při tak těžkém osudu?

    Ivana
    Autor: Homeless Guide

Dnešní horoskopy