Meghan Markleová s manželem, britským princem Harrym (35), přistáli v pondělí ráno v Kapském Městě. Harry, syn prince Charlese (70), považuje podle svých vlastních slov jižní Afriku dokonce za nejkrásnější místo na zemi. Zatímco se o malého Archieho stará další nová chůva (není tajemstvím, že Meghan v minulosti už několik opatrovnic jejího malého pokladu vyhodila), jeho rodiče notně neformálně poznávají krásy zdejšího kraje a hlavně přátelské africké obyvatele, kteří jim dávají svou přízeň najevo na každém kroku.

Kdo by ovšem čekal, že půjde o normální pracovní cestu, a Harry s Meghan budou dodržovat občas mírně škrobené královské tradice, ten by se tuze zmýlil. Podle britského deníku DailyMail například dovolili místním, aby je oslovovali křestními jmény a aby zcela vynechali tituly. Dokonce se jim prý nemusí ani klanět a dávat najevo jiné pocty, které jejich královskému statutu náleží. Na ulici v Nyanze, kde královskou dvojici vítali představitelé města, se pak Meghan nechala strhnout k tanci místními tanečnicemi, a po chvíli se rozpačitě přidal i princ Harry. Je to zkrátka tak trochu jiná královská návštěva. Ostatně na instagramovém účtu Sussex Royal se objevila Meghanina slova, jimiž vyzývala místní, aby ji brali jako „jednu z nich“: „Přestože jsem tady se svým manželem jakožto členka královské rodiny, chci, abyste věděli, že jsem zde s vámi také jako matka, jako manželka, jako barevná žena a jako vaše sestra.“ A podle toho se také chová. Navzdory všem pravidlům se objímá prakticky s každým, kdo k ní natáhne ruce.

Zkrátka si užívá slávu, jakou coby nepříliš úspěšná herečka, známá pouze ze seriálu Kravaťáci, nepoznala... Královna Alžběta II. (93), co si tolik zakládá na seriózním vystupování, musí ale v Anglii pořádně skřípat zuby! 

VIDEO: Harry poprvé o dítěti s Meghan: Nejdůležitější slovo uvízlo v hrdle!
Video
Video se připravuje ...

Harry poprvé o dítěti s Meghan: Nejdůležitější slovo uvízlo v hrdle! Reuters

Fotogalerie
61 fotografií