Herečka známá ze slovenské Ordinace v růžové zahradě Petra Vajdová poskytla Denníku N nejotevřenější rozhovor. A to nejenom o alkoholu, pod jehož vlivem ji před dvěma lety přistihla policie řídit auto, ale i tom, že neměla chuť žít! Pít podle svých vlastních slov začala kvůli tomu, co cítila po rozchodu s divadelním režisérem Diegem de Breou (50). „Ten rozchod, jak a proč proběhl, byl pro mě takovou fackou, že mi bolest z něj neumožnila chovat se racionálně,“ přiznala Vajdová. Režisér, působící mimo jiné ve Slovenském národním divadle, byl (a stále je) totiž ženatý.

„Nemohla jsem jít dál a nic nemělo pro mě smysl. Měla jsem hodně práce, prázdno v srdci a žádnou vůli bojovat. Byla jsem ve věku, kdy se očekává, že si člověk založí rodinu. A já jsem ji chtěla založit, mít dítě, muže, rodinný život… Cítila jsem se jen jako stroj, který musí fungovat, protože má povinnost fungovat kvůli jiným. Ale já jsem neviděla důvod žít,“ popisuje Denníku N tmavovlasá herečka smutné chvíle, které ji nakonec přivedly až na dno láhve.

„Bylo to období, kdy mi alkohol pomáhal přežít, když jsem se cítila sama. Když jsem chtěla vypnout hlavu. Když jsem si nedokázala jinak poradit. A tak jsem si ubližovala.“

„Když jsem v ten nepovedený den plný špatných zpráv a totální rezignace sáhla po alkoholu, bylo mi tak těžce, že mi bylo jedno, co se mnou bude,“ přibližuje situaci před pár lety, která ji stála nejenom místo v divadle, ale i v taneční soutěži Let’s Dance, a přivedla ji až do protialkoholní léčebny. „Chtěla jsem zadní ulicí pomalu přejet autem domů a zmizet ze světa. Přestalo mě zajímat všechno, co jsem dělala. Neměla jsem žádnou energii, neviděla jsem v ničem smysl. Stále jsem cítila jen pocit selhání, studu, konce, který se již nedá změnit…“

Jak se ovšem ukázalo, i tato neveselá zkušenost ji posunula v životě o kus dál. V léčebně v Kroměříži, kam dobrovolně odešla, potkala českého kamioňáka Martina Hrnčiříka (44), který se zde rovněž léčil z alkoholismu. Společně předčasně ukončili léčbu a začali nový život. Urostlý šofér kvůli Vajdové opustil Česko i svou manželku Renatu (40), která herečce uštědřila za tuto zradu pěkných pár facek. Dvojice nicméně ve své lásce vytrvala, vzali se, a před třemi měsíci se jim dokonce narodil syn, jehož šťastní rodiče pojmenovali Martin po tatínkovi. Jak se zdá, životy už mají oba dva správně srovnané!

VIDEO: Podobný skandál se odehrál na Vánoce také v Česku: Dagmar Patrasová (63) nabourala auto a v krvi měla 2,5 promile!

Video
Video se připravuje ...

Vánoční nehoda Dády Patrasové: Řídila opilá? Jděte do hajzlu, křičela Aktu.cz

Fotogalerie
40 fotografií