Hájek v soukromém životě trpí epilepsií a bohužel ho postihl záchvat i během natáčení. Natloukl si a ošklivě mu po pádu popraskaly žilky v levém oku! Jenže to narušilo natáčení nováckého seriálu Ordinace v růžové zahradě 2, kde ztvárňuje doktora Sekoru. Některé scény se musely přetáčet, jelikož v některých krvavé oko měl, v jiných ne. Dějová linka se navíc musela upravit a doplnit o informaci, že Sekora vycestoval do Vietnamu hledat sestřičku Tien, ale vrátil se se zraněním.

„Díky Ordinaci se z bohéma postupně stává člověk s mnohem větší zodpovědností a životním řádem,“ svěřil se pro Aha! Hájek, který žil dříve divočejším životem. Po nástupu do oblíbeného seriálu z lékařského prostředí se mu ale smůla lepí na paty.

„Den před prvním natáčením jsem měl představení, kde hodně padáme. Přes noc mi otekla noha a nebýt odborného poradce MUDr. Otakara Dosoudila, tak bych měl velký problém,“ vzpomínal herec Divadla Na zábradlí, který si tehdy vážně poranil koleno. Kdyby si kolega z Ordinace nevšiml a neposlal by ho okamžitě do nemocnice, mohla herci hrozit i amputace nohy.

Těhotenství, zlomeniny a zranění

Není to poprvé, co se musela produkce Ordinace potýkat s podobnými problémy. Život jim totiž často hází pod nohy klacky v podobě úrazů, nemocí či těhotenství. Například Andrea Kerestešová Růžičková (35) už je těhotná podruhé, i když její seriálová postava zatím žádné děti nemá. Doktorka Marika Lukáčová tak buď vyfasuje větší kostýmy, nebo se bříško musí maskovat deskami v ruce. Také je možné ji zabírat zezadu. Těhotná byla i herečka Hanka Kusnjerová(34), ale do poslední chvíle její břicho nebylo patrné. Stejně tak zatím není nic poznat na Berenice Kohoutové (28), která navíc v ději nosí záchranářskou mikinu.

Scenáristům se o krušné chvíle postarala také představitelka Aloisie Jana Boušková (65), když si před třemi roky zlomila nohu na lyžích. Jelikož dva měsíce nemohla točit, přepisovaly se scénáře a o její postavě se jen mluvilo. Následně točila vsedě. Při tanečním tréninku si pak zase Milan Peroutka (29) zpřetrhal vazy a roli Jonáše musel hrát s ortézou. V ději mu tak rázem přibyla záliba v parkuru a následné zranění při něm.

Někdy může natáčení zkomplikovat i rýma. Herci musí točit i s běžným nachlazením, a tak jejich postava rázem trochu huhlá. Jindy zase někdo ze štábu zaspí, a nestihne tak nástup v brzkých ranních hodinách. Musí se tak překládat obrazy s dotyčným, který pak platí pokutu.

Fotogalerie
44 fotografií