Pro Vojtu Kotka byla náhlá smrt otce velkou ránou, ze které se stále dostává a snaží se s ní smířit. Bolestnou ztrátu však může zahojit jen čas.

„Hodně těžko se mi o tom mluví. Notabene do médií. Je to strašně čerstvý a jsem asi pořád v šoku. Po nešťastný nehodě jsem předčasně přišel o tátu. Nevím, jestli mi to celý vůbec dochází. Je strašný, že už tu není, ale snažím se myslet na to, jak skvělý je, že tu byl. A jakej byl. Jsem moc , že můžu říct, že jsem hrdej na to, že jsem syn člověka, kterej uměl spojovat lidi, uskutečňovat věci, dotahovat je a ne o nich jen mluvit. Člověka, kterej se primárně snažil vždycky zachovat tak, jak věřil, že je správně a fér. Přestože se mu to nejednou vymstilo,“ říká o svém otci mladý herec a režisér, kterého právě táta přivedl do branže. Václav Kotek totiž v divadle Járy Cimrmana léta působil jako kulisák, herec a manažer.

Vojta si dobře uvědomuje, koho ve svém otci měl. „Člověka, kterej dokázal sbalit tak skvělou ženskou, jako je moje máma, se kterou založil naši malou trojčlennou rodinu, pro kterou dělal všechno. Člověka, kterej mi dokázal bejt parťákem a mluvit se mnou jako se sobě rovným. Člověka, kterej se mi nestyděl říct do očí, že něco neví. Člověka, kterýmu budu chtít do konce svýho života dělat radost,“ vyznává se z lásky k tátovi.

„Táta nebude chybět jenom mně, mámě a celý naší velký rodině, ale i úctyhodné spoustě lidí, kterým nesmazatelně zkřížil cestu a kterým chci i já teď poděkovat za to, jakou nám s mámou projevují podporu, účast a tátovi úctu,“ nešetří vděkem Kotek, který se jako herec nejvíce zviditelnil v seriálu Pojišťovna štěstí a filmech jako Snowborďáci a Rafťáci.  VIDEO: Jak velký balík Vojta Kotek vydělal na svém prvním filmu?

Video
Video se připravuje ...

Jak velký balík Vojta Kotek vydělal na svém prvním filmu? Markéta Reinischová, Jan Jedlička

Fotogalerie
33 fotografií