Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Z vlastní stehenní kosti si nechal udělat nůž: Lékaři mu řekli, že už nikdy nebude chodit

Autor: VaB - 
22. září 2019
16:27

Nehoda na motorce mu změnila život. Lékaři mu říkali, že už nikdy nebude moct chodit. Z kosti v levé noze mu toho moc nezbylo, tak dostal nápad nechat si vyrobit zvláštní suvenýr. A tak to i udělal. 

Slovinec Moreno Skvarča měl vážnou nehodu na motorce. Po nehodě mu v levém stehnu zbylo víc oceli než kosti. Tu musely nahradit ocelové tyče a šrouby. Lékaři doufali, že by snad mohly pomoci, přesto ale Morenovi řekli, že s největší pravděpodobností se už nikdy na zlomenou nohu nebude schopen postavit. 

Slovinský výrobce nožů  Lenart Perko zveřejnil fotky nože, který pro Morena vyrobil. Čepel má z niklové a damascenské oceli. Co je ale na něm velice osobní, je jeho rukojeť. Je vyrobená ze dvou velkých úlomků roztříštěné stehenní kosti, které Morenovi chirurgové během operace odstranili z nohy.  

Moreno se totiž navzdory předpovědím lékařů dokázal uzdravit a podle nožíře má teď k dispozici jenom sám pro sebe malý suvenýr. „Přeju Morenovi všechno dobré a doufám, že už nikdy nebudu muset pracovat s kostmi,“ uvedl nožíř, který do čepele vyryl text přísloví jehož platnost zraněný motorkář pocítil takříkajíc až do morku kostí. Má do něj totiž vyrytou slovenskou variantu hesla: „Život není peříčko“.  

Monikay ( 22. září 2019 19:51 )

z toho mně slovy Blesku trochu mrazí

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání