Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Zataženo, déšť 16°C

Malý chlapec (8) má po dovolené v Turecku v oku díru! Jeho matka varuje rodiče před nebezpečnou „hračkou“

Autor: yks - 
20. září 2019
19:38

Velké varování pro rodiče uveřejnila Britka Gayle Kelly Holeové poté, co se vrátila z dovolené v Turecku. Její malý synek Alfie (8) si odtamtud přivezl doživotní zranění. Má velké štěstí, že neoslepl. Holeová varuje, že za všechno může volně prodávané světýlko, které ale v žádném případě není hračka.

„Jsem celkem ras, pokud jde o preventivní prohlídky,“ napsala britská máma Gayle Kelly Holeová v úvodu příspěvku, který zveřejnila na facebooku. Vylíčila, jak zamířila se synem k lékaři. Tentokrát se ale pediatrovi něco nezdálo, a tak poslal jejího syna na kontrolu u očního lékaře. Absolvoval ji na konci srpna na oční klinice v Exeteru. Tam zjistili, že má chlapec vážně a nevratně poraněné oko.

Během následné konzultace vyšlo najevo, že Alfie během květnové dovolené v Turecku přišel do kontaktu s laserovými ukazovátky. V letovisku se volně prodávaly a během večerních diskoték všude pobíhaly i docela malé, tříleté a čtyřleté děti „vyzbrojené“ tímto drobným předmětem. Právě zásah jednoho takového laseru vypálil Alfiemu do levého oka díru! Zbyla mu po ní jizva, která nikdy nezmizí.

„Měli by je zakázat,“ řekl lékař Holeové. Jenže opak je pravdou a v letoviscích prodej nebezpečných ukazovátek jenom kvete. Sepsali tedy alespoň dopis pro 5hvězdičkový hotel, ve kterém Holeovi bydleli a který laserová ukazovátka rovněž prodával úplně volně.  

„Alfie měl ohromné štěstí. Stačilo málo a ztratil by zrak v levém oku,“ dodala Holeová, která svůj příspěvek podle svých slov zveřejnila, a to podle jejích slov především proto, aby varovala ostatní rodiče před tímto nečekaným ohrožením. O tom, že její příspěvek padl na úrodnou půdu, svědčí míra, v jaké je navštěvován a sdílen ostatními. Za první tři dny ho sdílelo a tím šířilo mezi své přátele cca 170 000 lidí.

PavelSki ( 21. září 2019 11:47 )

Nebezpečné to může být.
A násobně ve tmě, kdy je zornice roztažená.
Když jdeme ze tmy do světla, někdo ti do očí ve tmě zasvítí baterkou, nic moc pro oči. A teď laser. Oproti použití za světla, třeba ve třídě, sále (kam patří pomůcka, i když se ani tam také nemá svítit do očí), to může být ve tmě mega rozdíl.

Taurus70 ( 20. září 2019 21:00 )

Anglicky debilek hleděl zřejmě do svetla🙄🙄🤪

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání