Policisty zalarmovala kamarádka muže s tím, že měla podivný telefonát a oTomáše má strach. „Oznámil jí, že má nezvladatelné osobní problémy a chce ukončit svůj život,“ řekla policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Po Tomášovi začali okamžitě v okolí Sušice pátrat policisté. Zkoušeli se mu i dovolat, měl ale nedostupný telefon. „Po několika hodinách pohřešovaný reagoval a kriminalistům napsal SMS zprávu, že je v pohodě, že se rozhodl udělat si na pár dní výlet do lesa a vyčistit si hlavu,“ uvedla Brožová. Protože ale hovory soustavně odmítal, pátrání pokračovalo.

Hledali i v noci

U Vracova našli jeho auto, na místo povolali psovody se služebními psy. Tomáše hledali všichni do pozdní noci, brzy ráno se v pátrání pokračovalo. „Do akce byli povoláni opět psovodi, policisté na čtyřkolkách a také vrtulník,“ informovala Brožová.

Ve středu v půl jedné odpoledne hlídka sušických policistů muže našla. Byl v pořádku. „Sbíral houby u odbočky na Humpolec mezi Albrechticemi a Ostružnem,“ dodala Brožová. Převezli ho do nemocnice na vyšetření. Kvůli tomu, že vyhrožoval sebevraždou, po něm pátrala více než stovka policistů a dále i hasiči a strážci šumavského parku.

VIDEO: Máma 12 dětí si jela pro výplatu, zmizela.