Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Školní autobus shořel a dveře nešly otevřít! Děti panikařily a křičely, líčil plačící šofér

Autor: shp - 
19. září 2019
15:32

Jízda školním autobusem ze slovenských Jakubovin do Prešova se změnila v boj o holé životy malých pasažérů. Vozidlo totiž začalo za jízdy hořet. Když se jim snažil řidič otevřít dveře autobusu, ty prostřední se zasekly a žáky uvěznily uvnitř. Děsivá událost se neobešla bez pláče.

Když řidič zjistil, co se stalo, děti už v autobuse panikařily a křičely, aby zastavil a otevřel dveře. To se ale úplně nepodařilo. „Jel jsem s dětmi školním spojem a zničehonic mi za jízdy ,chcípl autobus. Následně mi sám od sebe začal startovat. Zastavil jsem u krajnice a děti už zezadu křičely, abych otevřel dveře, protože cítily dým,“ popsal situaci webu Pluska.sk řidič Juraj Hakoš (53) ze Sniny.

Řidič musel otvírat ručně 

Nemohl jsem prostřední dveře otevřít, protože se už všechno vyblokovalo. Všechny budíky na přístrojovce svítily. Vyskočil jsem zpoza volantu, nouzově jsem otevřel přední dveře, aby šikovně vystoupily, sebral jsem hasicí přístroj a pokoušel jsem se ho hasit. Ale nic už nepomáhalo, i když jsem ho celý vystříkal. Vevnitř už bylo všechno v plamenech, akorát jsem stihl sebrat své doklady,“ dodal.

Juraj se po neštěstí rozplakal

Juraj pak zavolal hasičům i policii. Požárníkům volaly i děti ze střední školy, kterým bylo okolo 15 let. „Nikomu se, chválabohu, nic nestalo, nikdo se ani nenadýchal zplodin z hoření,“ dodal řidič s pláčem. Slzy mu tekly nejenom z úlevy, ale i strachu o děti. Do práce nastoupil v pět ráno a ujel s ním asi 60 km, než došlo k infernu.

Z autobusu zbyla jen kostra

Když na místo dorazili hasiči, vozidlo již zcela pohltily plameny. Nakonec z něj zbyla jen ohořelá kostra. „Osoby byly vyvedené řidičem. Nikdo nebyl zraněný. Nasazeny byly dva proudy vody. Požár byl uhašen,“ dodal velitel hasičského zásahu ze stanice v Sabinově Gabriel Karásek. Na místo byl přivolán vyšetřovatel příčin požáru. Jeho předběžný odhad je, že šlo o technickou poruchu vozidla. Děti odvezl do cílové destinace náhradní autobus.

e.lesanova ( 19. září 2019 17:49 )

no jasně, obzvlášť když jsou zablokované dveře, hoří a jsou v autobuse děti.... a panika je smrtelný rádce, chytrolíne

tojevrazdanachcala ( 19. září 2019 17:10 )

Nový autobus a toto. To by opravdu nikto nečekal.

Monikay ( 19. září 2019 16:24 )

to bych panikařila taky

Zackel ( 19. září 2019 16:23 )

U těch zbylých 50% jsou nouzové východy, stačí okno.... víte co?? Vytlačit.

e.lesanova ( 19. září 2019 16:15 )

Při každé jízdě autobusem "hodím" cvičně oko, zda jsou někde kladívka k rozbití oken při případném problému....a víte, co?? U 50% nejsou...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání