O tom, že v Praze se nachází řada známých, vyhlášených, schovaných i méně známých pivovarů se přece jenom něco maličko ví. Že mají Pražané kladný vztah k vínu, také není žádná novinka. Dokládají to nejrůznější akce napříč městskými částmi, například na Vinohradech či v Troji. A nejnověji také Slavnosti vína v Běchovicích.

Ty mohou místní obyvatelé vyhledat už v sobotu 21. září v prostorách Staré pošty Běchovice (Českobrodská 1). Slavnosti vypuknou přesně v pravé poledne, a doprovodí je živá muzika několika hudebních sborů: CM Muzička, Mužský, ženský sbor a chasa slováckého krúžku v Praze. Nebyly by to slavnosti vína, kdybyste zde pořádně něco nepopili. Organizátoři slibují to nejlepších z českých a moravských vinic a vinohradů, včetně burčáku – až do vyprodání zásob. Očekávaný konec akce je cca ve 21:00.

Kudy do Běchovic?

Ideální spojení je jednak autem, poté vlakem a autobusem. Slavnosti vína se konají ve Staré poště, která se nachází přímo před autobusovou zastávkou Běchovice, kam dojíždí autobusy z Libně (linka 109) z Rohožníku (linka 169), z Uhříněvsi nebo Letňan (linka 209) i z Černého Mostu (linky 221 a 250). Nádraží Praha-Běchovice střed, kam zajíždí vlakové spoje z Masarykova nádraží, je od místa akce vzdáleno ani ne deset minut chůze.

Fotogalerie
4 fotografie