Tuhle reakci pražští strážníci rozhodně nečekali. Běžné vykázání žebráka z Karlova mostu se proměnilo v souboj a hrozby útoku mimozemšťanů. K žebrákovi se vydal nejprve jeden okrskář, který se muži snažil domluvit. Podle mluvčí pražské městské policie Ireny Seifertové na muže zákona spustil, že most je jeho a všichni ho musí poslouchat.

Posily z jiné planety

Prý přiletěl z jiné planety, na pomoc mu přiletí další posily a pozabíjí všechny lidi a hlavně pak strážníky. Ani opakované výzvy strážníka, aby se zklidnil, nepomohly. Muž k vulgárním výrazům přidal ještě pěsti,“ popsala situaci mluvčí.

Teleskop

Strážníkovi se podařilo muže zpacifikovat a žádal ho, aby se uklidnil. Jeho výzev však žebrák nedbal, plivl okrskáři do tváře a znovu jej napadl. Tentokrát mu ho pomohl uklidnit kolega, který dorazil na místo. Proti oběma strážníkům se ještě pokusil použít „teleskop“, který ležel na zemi. Což byl tlumič od kufru auta. Tím nikoho naštěstí nezasáhl, strážníci ho zpacifikovali a skončil v poutech.

„Pro podezření ze spáchání trestného činu byl muž omezen na osobní svobodě a předveden na služebnu policie, kde byl u dotyčného proveden test na alkohol s negativním výsledkem,“ řekla Irena Seifertová. Napadený strážník s pohmožděným předloktím skončil na ošetření v nemocnici.  

Fotogalerie
3 fotografie