Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vyhrála nad rakovinou a překonala rekord: Bojovnice 4x přeplavala La Manche!

Autor: rc - 
18. září 2019
18:55

Porazila smrtící nemoc a poté i sama sebe! Jen co Sarah Thomasová (37) vyhrála náročný boj nad rakovinou prsu, rozhodla se, že přeplave Lamanšský průliv. A to hned čtyřikrát za sebou, aby překonala rekord.

Sarah Thomasové z amerického Denveru se život obrátil naruby před dvěma lety v listopadu. Tehdy jí totiž lékaři diagnostikovali agresivní rakovinu prsu. Žena následně musela podstoupit náročnou léčbu, která zahrnovala chemoterapii, operaci a ozařování. Vášnivou sportovkyni během léčby držela nad vodou myšlenka, že se znovu vrátí k plavání, a po ročním boji o život si vyslechla od doktorů skvělou zprávu. Nad rakovinou vyhrála!

Sedmatřicetiletá plavkyně začala ihned plánovat novou výpravu. Toužila přeplavat Lamanšský průliv. Ovšem nejednalo se jen o jednosměrnou cestu, Sarah se totiž rozhodla, že zlomí dosavadní rekord a průliv přeplave hned čtyřikrát! O neuvěřitelném dobrodružství informovala na svém účtu na sociální síti facebook. „A je na cestě! Podmínky nemohly být lepší,“ objevila se na sociální síti fotografie Sarah, která se v neděli v brzkých ranních hodinách ponořila do temného moře. Plavkyně se musela vypořádat s únavou, slanou a ledovou vodou, vlnami a větrem.

Po čtyřiapadesáti hodinách a třinácti minutách doplavala znovu k pobřeží anglického hrabství Dover, kde ji už vítali se šampaňským a čokoládou. Sarah uplavala neuvěřitelných 135 km! „Dokázala to!“ objevil se příspěvek na sociální síti. Znavená plavkyně po překonání rekordu uvedla, že hodlá spát celý den. Nejtěžší věc prý byla slaná voda a medúzy.

 

Zobrazit celou diskusi