Město koncem minulého týdne podepsalo smlouvu se zhotovitelem stavby. „Staveniště oficiálně předáme 2. října a zahájíme budování zázemí. Místo se oplotí, označí cedulemi a zhotovitel přiveze buňky pro pracovníky. Čtrnáctého října se zahájí práce na samotné stavbě. Začne se na pilířích a jejich hlubinném založení,“ uvedl náměstek primátora Adam Scheinherr (Praha Sobě). Provoz přívozu stavba neovlivní.

Nová lávka bude čtyři metry široká a bude sloužit pěším i cyklistům. V případě potřeby po ní přejede i sanitka. Bude mít ocelovou vyztuženou konstrukci, kterou bude oproti předchozí lávce snazší kontrolovat a udržovat. Má mít životnost 100 let a nebude zevnitř korodovat. Stát by měla 128,3 milionu korun.

Praha má s mosty dlouhodobě problémy. Ve špatném stavu je hned několik mostů přes Vltavu, mezi nimi například Libeňský, Hlávkův nebo Palackého most. Libeňský most musel být loni na několik týdnů zcela uzavřen pro MHD a auta. Na zmíněných mostech město prostřednictvím Technické správy komunikací (TSK) již zahájilo diagnostiku.

Fotogalerie
14 fotografií