Naprosto stejný vzorec jako minulý týden! U diváků starších 15 let byl v sobotu večer nejsledovanější další díl seriálu Temný kraj s Lukášem Vaclíkem (57) v hlavní roli. Tentokráte drsný vyšetřovatel Petr Kraj řešil smrt mladé dívky nedaleko chatové osady, epilepsii svého pejska, zlatého retvívra Egona, a také komplikace se svou vlastní chorobou. Televizní stanici Prima si pustilo 756 tisíc diváků.

Na paty mu ale šlapala Nova a stále populárnější show Tvoje tvář má známý hlas, v níž se oblíbení čeští (a slovenští) herci a zpěváci proměňují v jiné hvězdy pěveckého nebe. Tento pořad, i přesto, že je mu vytýkáno neúnosné množství reklam, si nenechalo ujít 691 tisíc lidí. Na třetím místě se umístily Zázraky přírody s Marošem Kramárem (60) a Vladimírem Kořenem (45). Ty byly totiž k vidění v domácnostech u 570 tisíců Čechů.

Všechna tato čísla byla relativně vyrovnaná, a daleko za nimi pak zaostávaly filmy, například dobrodružný Hrabě Monte Christo na ČT1, historický Ranhojič na Prima MAX, nebo animovaná komedie Shrek 2 na Primě COOL. A také seriál Polda nebo Tančírna na hlavní třídě ‘56, tedy závěrečný díl výpravné trojdílné minisérie na ČT2.

Nedělní večer ovšem plně patřil Policii Modravě. Nejnovější díly oblíbeného krimiseriálu prostě táhnou, zaujaly zase téměř dva miliony lidí, konkrétně tedy 1 milion a 778 tisíc. Tolik příznivců detektivního žánru zajímalo, kdo zavraždil urostlého čtyřicátníka, který dělal pomyšlení několika starším dámičkám – a zda to emancipovaná kriminalistka Soňa Norisová (46) se svým parťákem Filipem Tomsou (35) vyřeší. Oproti minulému týdnu sice Nova přišla o pár tisíc diváků, přesto však všechny ostatní pořady porazila na hlavu a předběhla je bez přehánění o dobrý milion.

Nova ostatně obhájila i druhé místo sledovanosti, Příběhy českých zločinů si v televizích pustilo 699 tisíc diváků, kteří s napětím sledovali případ zavražděné mladé barmanky na severu Čech. Až poté následuje změna: Trojkou se totiž stal nový český film Hastrman, který vysílala Česká televize. Příběh vodníka v podání Karla Dobrého (50), který se zamiluje do nespoutané dcery rychtáře v podání smyslné Simony Zmrzlé (30), zaujal na 675 tisíc lidí.

Televizní stanice Prima v neděli nepatřila mezi „top“ kanály, komedie Andílek na nervy s Annou Kadeřávkovou (22) o osiřelé bloggerce, která si jen horko těžko zvyká na život na vesnici, byla až jako sedmá s „pouhými“ 266 tisíci diváků. Mnohem více lidí totiž zaujal na ČT1 pořad 168 hodin s Norou Fridrichovou (41), Střepiny na Nově i zábavná show na ČT1 To se ví, v níž známé osobnosti, například Tomáš Měcháček (40) nebo Halina Pawlowská (64), komentují falešné zprávy.

VIDEO: Upoutávka seriálu Policie Modrava

Video
Video se připravuje ...

Policie Modrava Kristýna Léblová, Lukáš Červený, TV Nova

Fotogalerie
41 fotografií