Představitelka Lynette byla odsouzena ke 14 dnům vězení, 250 hodinám veřejně prospěšných prací a pokutě 30.000 dolarů (700 450 Kč), jak informovala televize CNN – jedná se o dvojnásobek jejího úplatku škole. Před vynesením rozsudku soudkyně Indira Talwaniová uvedla, že Huffmanová věděla, že to, co dělá, není v pořádku. „Věděla, že je to podvod, nešlo o impulzivní čin," uvedla soudkyně.

Felicity podle TMZ čeká ve vězení drsný režim - dostane vězeňský overal a tři páry spodního prádla, hygienický balíček včetně hřebenu, deodorantu, kartáčku a pasty na zuby. Vězni také dostávají co dva týdny jednu roli toaletního papíru. Herečka tak bude muset vystačit jen s jednou rolí celý pobyt. Po propuštění bude navíc rok v podmínce.

Už teď se kaje a tvrdí, že svého jednání lituje. Zejména poté, co se o jejím podvodu dozvěděla dcera a mrzelo jí, že matka nevěřila, že by se na školu dostala vlastními silami. „Nejprve se omlouvám vám," řekla herečka soudkyni před rozsudkem. „Jsem si nyní jako matka vědoma, že láska musí jít rukou v ruce s pravdou a že láska na úkor pravdy není opravdová láska... Zasloužím si jakýkoliv trest, který mi dáte," dodala hvězda Zoufalých manželek, která by měla nastoupit do basy 25. října.

Huffmanová ale není jediným viníkem v korupční kauze. Byla totiž součástí skupiny jedenapadesáti lidí, v níž rodiče podle prokuratury celkem zaplatili na úplatcích 25 milionů dolarů (584 milionů korun), aby se jejich děti dostaly na prestižní univerzity. Stejného zločinu se dopustila například i herečka Lori Loughlinová (55) známá coby Becky ze seriálu Plný dům.

Ústřední postavou systému podvodů, do kterého byli vedle rodičů zapleteni i trenéři, je podle prokuratury William „Rick" Singer se svou společností Edge College & Career Network. Singer se k obvinění přiznal, a to včetně vydírání, praní špinavých peněz a bránění spravedlnosti. Hrozí mu až 65 let vězení!

Dokumenty uvádějí dva typy podvodů. Falšování přijímacích testů uchazečů a vytváření falešných podkladů pro získání sportovních stipendií. Někteří rodiče využili podle vyšetřovatelů obě varianty.

Fotogalerie
39 fotografií