Muž je původem z Brandýsa nad Labem. Svou podloudnou činnost však provozoval napříč celou republikou, i v Praze. „Muž se opakovaně seznamuje prostřednictvím různých seznamek na internetu s ženami, a když získá jejich důvěru, tak z nich pod různými záminkami vyláká větší finanční částky,“ varuje mluvčí Policie ČR Jan Daněk.

»Já jsem agent CIA«

„Například v roce 2012 takto na Praze - východ vylákal od poškozené pod smyšlenou záminkou zprostředkování výhodné koupě bytu v Praze, částku ve výši 400.000,-Kč. V úmyslu získat její důvěru o sobě uváděl nepravdivé údaje a například tvrdil, že je ředitelem obchodního domu na Václavském náměstí,“ uvádí mluvčí za příklad.

Touto činností si měl přijít minimálně na několik milionů korun. „Ženám se představoval různými jmény jako například Lukáš Beneš, Lukáš Lukeš, ale vystupoval i pod vlastním jménem. Uváděl jim, že je agentem CIA, lékař a podobně,“ vyjmenovává Daněk. O dotyčném má policie nejnovější zprávy z roku 2018, kdy pod záminkou koupě tří bytů v Praze vylákal z ženy na Táborsku více než pět milionů korun!

Policie prosí: Pomozte s pátráním

Od té doby se po dotyčném slehla zem. Muž by měl být vysoký 170 až 180 centimetrů, zdánlivé stáří vypadá na 42 až 45 let. Postavy je střední, vlasy má hnědé, oči modré. Policisté uvádí, že by neměl být nebezpečný. „Jestliže jste hledaného viděli, nebo víte, kde by se mohl nacházet, kontaktujte linku 158,“ žádá Daněk.