Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Legendární kriminalista Markovič o odchodu Mareše: Je to velká ztráta!

Autor: DH - 
14. září 2019
20:02

Někdejší šéf pražské kriminálky Jiří Markovič je pořádně v šoku! Podle svých slov nečekal konec vlastního odchovance a žáka Josefa Mareše, který potvrdil, že na konci listopadu ve vedení pražské kriminálky skončí a odejde ze služebního poměru, za čímž stojí možná spory s vedením.

Vyšetřoval ty nejdrsnější a nejtajemnější případy. V hledáčku měl spartakiádního vraha i legendárního kanibala Ladislava Hojera. Jiří Markovič šéfoval pražské mordpartě, když k ní nastoupil i nynější boss Josef Mareš. Ten pak s Markovičem rostl a stala se z něj doslova legenda. Ke konci listopadu ale od policie odejde, což jeho mentora Markoviče šokovalo.

„Ježišmarja, to bych od Pepíka nečekal,“ řekl serveru iDnes.cz Markovič, který netušil, že jeho oblíbený odchovanec končí. Hned se ale rozpomněl na případy, které společně úspěšně řešili. „On dělal především na těch známých vraždách, jako byly třeba ty orlické, kde policie našla v přehradě těla v sudech,“ přiblížil legendární kriminalista.

Markovič si Mareše podle jeho slov vybral a vytáhl ho na své oddělení. I proto na něj vzpomíná a jeho osud u policie mu není lhostejný. „Je to fajn kluk, co vám mám povídat. Jen nevím, co ho přimělo k tomu, že to teda vzdává,“ přiznal iDnesu Markovič, který si podle svých slov neumí dobře představit, kdo teď zkušeného policistu na jeho postu šéfa pražské kriminální policie nahradí.

Sám Mareš svůj odchod nedávno médiím potvrdil s tím, že se k němu nebude dále vyjadřovat. Za vším podle neověřených zdrojů mohou stát neshody s novým šéfem Tomášem Lerchem. „S ohledem na neobvyklou rychlost vyřízení mé žádosti a tím potvrzené vztahy vedení ke mně se k důvodům svého odchodu zatím raději vyjadřovat nebudu,“ řekl Mareš Deníku N.

Legendární policista Mareš řešil na území hlavního města řadu i mediálně známých případů - například zmizení devítileté Aničky v pražské Troji nebo vraždu manželky Ivana Jonáka, majitele pražského klubu Discoland Sylvie. Je také spoluautorem scénáře kriminálního seriálu Případy prvního oddělení.

zada ( 15. září 2019 14:07 )

jak ho může zadržet když nevíme v čem Mareš "jede" a proč skutečně musí ještě se "ctí" odejít.

Nicoltenka ( 15. září 2019 00:32 )

Mínus 20 kg za dva týdny! Bříško zmizí bez poškození zdraví! Potřebujete >> www.SlimExtrem.Com

vagin-analev ( 14. září 2019 20:51 )

Vážený pan Mareš pochopil že proti rudé státní zástupkyni nic nezmůže protože jí řídí agent STB. Bohužel je taková doba kdy každý komunistický kry.pl je víc.

Ifigenie ( 14. září 2019 20:32 )

Proč vždy ti schopní musejí odcházet? Je to škoda. Nebylo by dobré, kdyby Hami zvedl svůj tučný zadek z židle a zjistil, jak se věci mají a pokusil se pana Mareše nějak zadržet.... U policie by se mělo jednat hlavně o schopnostech vyšetřovatelů a ne o funkcích. Ale to co jsme viděli v seriálu, ke kterému pan Mareš psal scénář, tak tam byl také pěkný blb ten jejich vedoucí. Blb, kariérista a bezcharakterní vykuk.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání