Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Šokovaní Češi během explozí utíkali z hotelu pod palbou! Dovolenkový ráj se změnil ve válečnou zónu

Autor: ČTK, yks - 
13. září 2019
20:21

Ohromné a stupňující se exploze otřásly ve čtvrtek v noci severním Kyprem. Požár muničního skladu vedl k výpadku proudu a k evakuaci nedaleké vesnice. Mohutné výbuchy poškodily také místní hotely plné vyděšených turistů. Byli mezi nimi i Češi a Slováci.


Požár skladu munice na severním Kypru ve čtvrtek vyvolal exploze a vynutil si evakuaci nedaleké vesnice či přerušení dodávek proudu. Několik lidí bylo lehce zraněno, informoval ministr zahraničí Severokyperské turecké republiky Kudret Özersay. Sdělil to prostřednictvím svého facebookového účtu s tím, že požár propukl brzy ráno a podařilo se ho dostat pod kontrolu. 

V epicentru událostí se však podle televize Prima ocitly také desítky českých a slovenských turistů. Ti zaznamenali následky tlakových vln, které poškodily jejich hotel a skleněné výplně oken proměnil v horu střepů.

Jak Primě sdělil jeden z českých turistů, největší detonace vyrazila dveře pokojů. Vypukl chaos vzhledem k tomu, že na chodbě už byla řada lidí. „Nevěděli jsme, jestli jít ven, nebo zůstat uvnitř. Připomínalo to válečnou zónu. Kolem nás svištěly střepiny, tak jsem s ročním dítětem musel skočit do příkopu,“ popsal  hororovou scénu v telefonátu pro TV Prima. Zbytek noci pak turisté údajně strávili na pláži nedaleko hotelu. 

„Naše velvyslanectví v Nikósii bylo celou noc v pohotovosti. Hned ráno dorazili přímo na místo dva jeho pracovníci. A společně s cestovními kancelářemi okamžitě začali řešit náhradní ubytování,“ řekla Primě tisková mluvčí ministerstva zahraničí Zuzana Štíchová.

„Podle aktuálních informací přímo z místa jsou všichni turisté v pořádku,“ uvedl pro televizi mluvčí jedné ze zúčastněných cestovních kanceláří.

Nicoltenka ( 15. září 2019 00:36 )

Mínus 20 kg za dva týdny! Bříško zmizí bez poškození zdraví! Potřebujete >> www.SlimExtrem.Com

Filip Novk ( 14. září 2019 19:25 )

Přesunuli jsme se s přítelkyní do jiného hotelu a já pořád nemohu večer spát. Bylo to příšerné.

kara54 ( 14. září 2019 12:49 )

splést si Krym s Kyprem ty seš dobrá analfabetka která dělá chytrou

krtek. ( 14. září 2019 10:58 )

Kyperčani s tím nemaj nic společného, to je území okupované Tureckem , kde byla vyhlášena mezidnárodně neuznaná severokyperská republika. Zkuste na Kypru požádat o tureckou kávu, bud vám daj přez ústa, nebo jen vyhoděj z restarurace

DivaSvine ( 13. září 2019 21:45 )

začni věřit, že byl na Krymu .
BBll bko vymaštěná

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání