Lídr HEX Peter Ďuďo Dudák bojoval rok se zákeřnou rakovinou slinivky. Přestože hudebník do poslední chvíle věřil, že má naději se uzdravit, bohužel se tak nestalo. 14. srpna naposledy vydechl.

Jeho smrt těžce nesli rodina, přítelkyně Mirka i přátelé v čele s ostatními členy oblíbené slovenské rockové kapely. Není proto až tak překvapivé, že kapela uvažovala o tom, že bez Ďuďa pokračovat nebude, jak informoval deník Nový Čas.

Teď se ale karta obrátila a zbytek členů se rozhodl, že život jde dál a s ním i fungování kapely. „Kamarádi, přátelé, fanoušci skupiny HEX, rok 2019 byl pro nás všechny nesmírně náročný, prošli jsme si spolu velmi těžkým obdobím. Navzdory tomu, že jsme my, jako rodina a nejbližší okolí, věřili v zázrak, před téměř měsícem jsme byli konfrontování s krutou realitou. Ďuďo nás navždy opustil,“ znějí první slova kapely na instagramu, připomínající smutnou událost.

„V těchto dnech od vás cítíme obrovskou podporu v tom, abychom pokračovali a hráli dál. A my hrát budeme. Kvůli vám – našim fanouškům, kvůli naší hudbě, přesně tak, jak si to přál i Ďuďo,“ potvrdila kapela svůj brzký návrat na koncertová pódia s tím, že zesnulého frontmana nahradí zpěvák Šarkán, který s kapelou vystupoval poslední rok, kdy Peter bojoval se zákeřnou chorobou.

VIDEO: Monika Bagárová o rakovině: Máme ji v rodině! Musím na vyšetření
Video
Video se připravuje ...

Monika Bagárová o rakovině: Máme jí v rodině! Musím na vyšetření Markéta Reinischová, Jan Jedlička

Fotogalerie
12 fotografií