„Přátelé, je to neuvěřitelné, ale je to tak. Slavíme s mou manželkou Marcelou 35 let společného soužití. Nepleťte si to s výročím svatby!“ zdůrazňoval na svém instagramu Vladimír Štancl, slavnější pod svým uměleckým pseudonymem Michal David.

„Přesně před 35 lety – 11. 9. 1984 – jsme spolu začali ‚chodit‘, a já toho rozhodnutí nikdy nebudu litovat. Pokud máte v životě někoho, o koho se můžete opřít, sdílí s vámi to dobré i zlé a ještě se spolu sami sobě dokážete zasmát, a podporuje vás ve všem, co děláte, je to ta největší VÝHRA v životě. Děkuju za to tam ‚nahoru‘ a především děkuju za vše své manželce Marcele,“ napsal dojemně autor mnoha českých muzikálů k fotce se svou stále krásnou paní.

K roztomilému výročí mu gratulovali například herečka Alice Bendová (45), písničkář Ondřej Ládek (40) neboli Xindl X a zpěvačka Helena Vondráčková (72). Michal David a Marcela Skuherská se potkali v roce 1984, kdy oba slavili velké úspěchy – byť každý v jiném oboru. Michal měl za sebou několik vydaných alb s popovou muzikou, Marcela byla známou profesionální tenistkou. Vzali se o tři roky později, 5. listopadu 1987 na Vyšehradě, a epesní svatební hostina proběhla v Národním divadle. Jejich poměrně stabilní manželství však nejvíc zasáhla smrt dcery Míši, která v nedožitých 10 letech podlehla leukemii. Upnuli se na dceru Kláru (30) a jejího syna Sebastiana (9), který se s dědečkem často objevuje na koncertních pódiích. Ve vztahu Michala Davida a Marcely však nebylo vždycky všechno zalité sluncem. Známý hitmaker totiž přiznal, že byl své paní nevěrný. „Říká se, že se krize objevují jednou za sedm let a opravdu to tak vychází. My měli dvě nebo tři období, kdy všechno úplně neklapalo, jak mělo, ale tím si člověk musí projít a pak se dokázat domluvit a vztah zase nastartovat. Nebudu to rozebírat do detailu, jak to bylo s nevěrou, ale myslím, že to našemu vztahu dokonce prospělo, nebo alespoň mně... Otevřelo mi to oči,“ řekl před dvěma roky deníku Aha! Michal David, tehdy slavící se svou paní třicáté, tedy takzvané „perlové“ výročí svatby. „Uvědomil jsem si, co v Marcele jako svojí ženě mám. A za nic na světě bych ji nevyměnil,“ má jasno. Je moc dobře vidět, že jsou vztahy, s nimiž neotřese ani nějaké to uklouznutí! VIDEO: Michal David a Karel Gott (80) slaví narozeniny ve stejný den – právě dnes! Co hitmaker prozradil? 
Video
Video se připravuje ...

Michal David a Karel Gott slaví narozeniny ve stejný den - právě dnes! Co hitmaker prozradil? Petr Macek, David Turek

Fotogalerie
41 fotografií