Hala je určena pro široké spektrum sportů, třeba florbal, sálovou kopanou, badminton, volejbal, stolní tenis či házenou. Využívat se ale bude třeba i pro aerobik či jógu. „Plošně by hala měla pokrývat potřeby jak obyvatel v Krásném Poli, tak i nedaleké Poruby a Pustkovce,“ uvedla náměstkyně primátora Andrea Hoffmannová.

Náklady na stavbu z poloviny pokryje dotace od ministerstva školství a zbytek zaplatí město společně s obvodem. „Západní okraj města má příznivé podmínky pro kvalitní bydlení a dlouhodobě zde roste počet obyvatel. V současnosti není v dané lokalitě žádné vhodné sportovní zařízení, takže obyvatelé této lokality vnímají deficit sportovního vyžití,“ uvedla Hoffmannová důvody pro stavbu haly.

Nízké náklady

Hala bude umístěna ve Sklopčické ulici u fotbalového hřiště a v blízkosti mateřské a základní školy. „Hala bude nejenom nízkoenergetická, ale zároveň bude napojena na tepelné čerpadlo, takže bude mít poměrně nízké provozní náklady,“ dodala náměstkyně.

Hlavní sportovní plocha bude mít rozměr 42,5 metru krát 22 metrů, vedlejší plocha bude o velikosti 14 metrů krát 9,5 metru. Součástí haly budou i šatny, sociální zázemí či sklad. Chybět nebude ani tribuna pro sedící a stojící návštěvníky. Projekt počítá také s vybudováním 11 parkovacích míst.

Podle náměstkyně Hoffmannové chce město menší sportovní haly budovat i v dalších částech města. V různé fázi je připraveno několik projektů.

VIDEO: Festival sportu se v Brně konal minulý rok už potřetí.

Video
Video se připravuje ...

Festival sportu se v Brně konal potřetí. Markéta Malá