Už není nutné cokoliv skrývat. Karel Gott na dotaz Blesku ohledně jeho zdravotního stavu řekl, jaká je pravda. A ta bohužel pro zpěváka, jeho rodinu, ale i celý národ, který Slavíka bemezně obdivuje jako svůj národní poklad, není bohužel vůbec příznivá.

A právě proto, že za svoji dlouholetou kariéru si získal Gott bezpočet příznivců a fanoušků, se rozhodl k nim promluvit nejen skrze média, ale i sám, přes své oficiální facebookové stránky.

„Vážení příznivci, deník Blesk mi položil konkrétní dotaz, který se týká mého zdravotního stavu. Ptali se na to, jestli se mi vrátila rakovina a jestli podstupuji léčbu. Abych předešel spekulacím, rozhodl jsem se na jejich dotaz odpovědět a cítím potřebu sdělit svou situaci i vám. Nechtěl jsem vás zatěžovat svými problémy, nejsem ten, který by o svém soukromí, zvláště zdraví, veřejně sám mluvil a nechával se tak litovat. Se svou nemocí jsem se chtěl díky špičkovému týmu prof. Trněného vypořádat sám, po boku své manželky a mých nejbližších,“ začíná Gott slovy, která pro něj jistě nebylo snadné napsat.

„Před 4 lety jsem pro agresivní nádor podstoupil velmi intenzivní léčbu, která vedla k jeho úplnému vymizení. Zhruba před rokem a půl se u mě objevila porucha krvetvorby v podobě Myelodysplastického syndromu. Přes několik druhů léčby přešlo bohužel toto onemocnění v uplynulých měsících v akutní leukémii. Podstupuji ambulantní léčbu a dojíždím do nemocnice na kontroly, v rámci kterých lékaři sledují můj celkový zdravotní stav,“ připomíná mimo jiné znovu zpěvák svůj první boj s vážnou nemocí.

„Jsem rád, že mohu být doma v kruhu rodiny. Právě dokončuji svou autobiografii, která nakonec vyjde až zpočátku jara příštího roku. Před pár dny jsme dotočili záběry pro celovečerní dokumentární film o mém životě a přidávám i fotografii, která vznikla při natáčení... Váš Karel,“ prozradil Gott své plány, které dávají fanouškům další naději, že žijící legenda se kvůli nejtěžšímu životnímu boji rozhodně nehodlá vzdát své dlouholeté kariéry. Chcete celou knihu takového čtení? Koupit můžete na online iKiosek – vaší ishop trafice. Objednáte-li dopoledne, máte zítra doma ve schránce.

VIDEO: Gott přiznal akutní leukémii! A Postránecký posmrtně dostane prestižní cenu

Video
Video se připravuje ...

Gott přiznal akutní leukémii! A Postránecký posmrtně dostane prestižní cenu Petr Macek, Lukáš Červený

Fotogalerie
44 fotografií