Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Recenze: Zaklínání světla Victorie Schwabové uzavírá jednu z nejlepších fantasy sérií posledních let

Recenze: Zaklínání světla Victorie Schwabové uzavírá jednu z nejlepších fantasy sérií posledních let
Recenze: Zaklínání světla Victorie Schwabové uzavírá jednu z nejlepších fantasy sérií posledních let  (Autor: nakladatelství Argo)
Autor: dce - 
13. září 2019
18:55

Fantastika je jako žánr v posledních letech na vzestupu - vychází nejen víc děl, ale i více mnohem kvalitních a skutečně originálních počinů. Mezi takové bezesporu patří i trilogie Victorie Schwabové, která vrcholí třetím dílem s názvem Zaklínání světla.

Závěrečný díl fantastické trilogie začíná přesně tam, kde ten předchozí skončil. Lila prochází z červeného Londýna do bílého, aby zachránila život Kellovi. Ačkoliv se jí to podaří, vypadá to, že pro záchranu jejich světů už je pozdě - král Osaron se přemístil do červeného Londýna a chce si ho podmanit. Hrdiny nyní čeká boj proti největšímu zlu, jaké kdy jejich město zažilo.

Autorka v Zaklínání světla dokazuje, že její autorské schopnosti předčí mnohé její kolegy. Celá trilogie je doslova nacpaná k prasknutí akcí a ze všeho bují její neuvěřitelná představivost a úžasná schopnost vypravěčtví a výstavby příběhu.

Pokud patříte mezi čtenáře, kteří se snadno vžijí do děje, očekávejte doslova horskou dráhu plnou emocí, dobrodružství a napětí. Děj se ani jednou nezastaví, aby čtenáře nechal vydechnout.

Schwabová jako by dokázala nemožné - poslední díl absolutně nedostižné trilogie je naprosto dokonalým závěrem plným epických scén, nezapomenutelných postav a originálních zvratů. V záplavě desítek fantasy knihy, které každý měsíc vycházejí na našem knižním trhu, bude trilogie Temnější tvář magie vždy vystupovat na předních místech v kvalitě.


Autor: Victoria Schwabová

Titul: Zaklínání světla

Nakladatelství: Argo, 2019

616 stran

Hodnocení: 100 %

Zobrazit celou diskusi