Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Opilec napadl na Zlínsku vozíčkáře: Před vážným zraněním ho zachránili svědci

Opilec napadl na Zlínsku vozíčkáře: Před vážným zraněním ho zachránili svědci (ilustrační foto)
Opilec napadl na Zlínsku vozíčkáře: Před vážným zraněním ho zachránili svědci (ilustrační foto)  (Autor: Městská policie Most)
Autor: ČTK - 
10. září 2019
12:39

Násilník napadl na parkovišti rekreačního střediska poblíž Valašských Klobouk na Zlínsku vozíčkáře. Na muže zaútočil opilý agresor ve chvíli, kdy tělesně postižený seděl ve svém autě a odpočíval. Napadeného muže ošetřili záchranáři. Policisté nyní čtyřicetiletého útočníka z Prahy podezírají z ublížení na zdraví ve stadiu pokusu, výtržnictví a nebezpečného vyhrožování. V případě odsouzení mu hrozí až tříleté vězení.

Událost se stala koncem srpna. Útočník a o rok starší muž na invalidním vozíku se potkali v restauraci a povídali si společně s dalšími lidmi. "Tělesně postižený muž se po nějaké době začal cítit unavený, odebral se proto do svého vozidla, kde si chtěl odpočinout. Jakmile usnul, vzbudil ho křik. Uviděl přicházet svého nového známého z restaurace, který byl značně rozčilený a křičel na něho. Nestihl se už před ním ve vozidle zamknout," uvedla zlínská policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Z vyšetřování policistů vyplývá, že agresor následně začal muže sedícího ve vozidle bezdůvodně bít pěstmi do obličeje i těla a vyhrožovat mu zabitím. "Napadený muž křičel o pomoc. Jeho volání uslyšeli hosté z restaurace a přiběhli se podívat, co se stalo. Když venku uviděli, co se děje, útočníka zpacifikovali ještě před příjezdem policistů," uvedla mluvčí.

Policisté zjistili, že výtržník ještě před vozíčkářem napadl i další dva hosty restaurace. Dechová zkouška u něj ukázala 1,1 promile alkoholu. Útočník skončil v policejní cele. "Napadený muž, který se kvůli nepohyblivosti dolních končetin nemohl útoku ubránit, jenom díky včasnému zásahu dalších hostů restaurace neskončil hospitalizovaný v nemocnici. Záchranáři mu povrchové zranění ošetřili," doplnila Kozumplíková.

Recidivista, který byl za násilnou trestnou činnost v minulosti již šestkrát soudně trestaný, se k napadení přiznal, uvedli policisté.

UjelasanitaTaxi ( 11. září 2019 02:49 )

čtyřicetiletý útočník z Prahy-
za násilnou trestnou činnost v minulosti již šestkrát soudně trestaný.

HOLT ZIMA NA KRKU A HOTEL,jídlo dávají kde ??

ivuska1 ( 10. září 2019 15:43 )

Co to je za jedince, ktery napadne vozickare??!! Tohoto k.r.e.t.e.n.a izolovat od vsech slusnych lidi do konce jeho zivota.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání