„Parkovací dům je v bezprostřední blízkosti zastávky tramvaje. Výhledově bude pouze jednu stanici jízdy tramvají od budoucí stanice trasy D metra - Náměstí Bratří Synků. Zvolené řešení projektu s částečným zahloubením parkovacího domu s navazující střešní travnatou plochou ke kapli svaté Rodiny se v maximálně možné míře přiblíží historické podobě," uvedl místostarosta Jan Korseska (ODS).

Parkovací dům bude nově dotvářet nároží v ústí ulice Pod Nuselskými schody v křižovatce ulic Bělehradská - Pod Nuselskými schody - Fričova. Fungovat bude automaticky, což tu umožní parkovat i osobám se sníženou schopností pohybu. „Počítačový systém bude přidělovat výjezdový portál těmto osobám přednostně a do pozice bezbariérově přístupné,“ sdělil Korseska.

Praha se dlouhodobě potýká s nedostatkem parkovacích míst, a to i na záchytných parkovištích P+R, která jsou na více než desítce míst zejména u stanic metra či vlaku. Nový parkovací dům P+R vznikne na Černém Mostě. Na ulici Tobrucké u Bořislavky připravuje město rozšíření devadesátimístného parkoviště. Vedení města dlouhodobě jedná také o možné výstavbě P+R na území Středočeského kraje v blízkosti železničních stanic a zastávek.