Tentokrát v Praze, totiž v klubu SaSaZu, vystupuje hned dvakrát, včera a dnes. Speciálními hosty programu jsou britský producent Eric Powell, španělští techno DJové Uner a Cristian Varela a domácí Lucca, která se s Carlem už dlouho přátelí a nejednou spolu vystupovali.

Máte prý teď pořádně nabitý program...

Ano, po týdnu na nevadském festivalu Burning Man jsem letěl rovnou na Ibizu, kde jsem hrál v úterý, ve středu domů a v pátek už jsem tady v Praze, na celý víkend.

Zbývá vám takhle čas a síla užít si země, které navštívíte?

Právě proto jsem tentokrát přijel na dva dny. Ráno vstanu, podívám se do okolí, udělám nějaké fotky, nasaju místní kulturu.

Ukazovala vám vaše kamarádka DJ Lucca, jak soutěžila ve StarDance? 

Viděl jsem pár fotek, působivé. Taky jsem býval takový tanečník a stepař, umím ocenit kroky, energii, rytmus a souhru s partnerem. I jako DJ nevydržím v klidu, šije to se mnou.

Nedostal jste podobnou nabídku? V Británii ten pořad frčí stejně jako u nás.

Už jsem drobet přibral, rychle by mi došel dech. Možná před pětadvaceti, třicet lety, to bych kývl na sto procent.

Je znát, když na taneční party paří někdo, kdo chodil do tanečních?

Dneska jsou všichni líní, chtějí jen poskakovat, takže ne. Buď tvrdě pogujou, nebo skáčou nahoru a dolů. Žádné taneční kreace.

Techno většině Čechů evokuje nelegální CzechTek rozehnaný těžkooděnci, hráváte taky na takových akcích?

Za mých začátků jiné nebyly! Policajti nás ukončovali - ale pokud bylo hodně lidí, zastavit to nešlo. Taková věčná hra kočky s myší. Ale všechno má svůj konec, museli jsme to začít regulovat, aby se dalo pokračovat. A pro techno scénu to bylo dobře, aby získala respekt. Když někdo platí za lístky, party musí být dobře zorganizovaná: sanitky, dopravní opatření, dostatek záchodů. Jsou to pak mnohem lepší a bezpečnější akce.

A drogy?

Jsou samozřejmě na každé party, to je sociální problém. Cigarety jsou taky droga, alkohol zabíjí ze všech nejvíc. Stejně to nezastavíte. Je na každém člověku, aby si řekl “Ne, nepotřebuješ fetovat. Hudba je tvá droga.”

Jak se mu líbí Praha, jaký pije alkohol nebo na jaké začínal muzice? Víc se dozvíte v tištěném Blesku začátkem příštího týdne.

A jakou muziku vlastně Carl dělá? Třeba takovouto: před šesti lety zremixoval hit Černí andělé kapely Lucie - u nápadu opět nechyběla DJ Lucca, v soukromí manželka klávesáka Michala Dvořáka.