Česko šokovalo video Vratislava Dvořáka, který ze svého automobilu nahrál kamion stojící přibližně dvě minuty na železničním přejezdu mezi dvěma závorami. Veřejnost si klepe na čelo a ptá se, proč neprorazil závory a neodjel? Pražští vyšetřovatelé zadrženému muži, pravděpodobně srbské národnosti, kladli stejnou otázku. Ten však doteď zarytě mlčí. 

Osm let ve vězení

Do současné chvíle nám nesdělil, proč tam zůstal stát a neodjel z místa pryč. V tuto chvíli pokračuje výslech dotyčného, třeba se to ještě dozvíme,“ prozradila pro Blesk.cz v 15:30 mluvčí pražské policie Eva Kropáčová. Za nepochopitelnou nehodu hrozí muži až osm let ve vězení!

„V průběhu dnešního odpoledne mu bylo sděleno podezření z trestného činu obecného ohrožení z nedbalosti a poškození obecně prospěšného zařízení. V případě odsouzení mu hrozí trest v délce osmi let, což je způsobeno vysokou škodou, a že došlo ke zranění osob,“ vysvětlila mluvčí, proč mu hrozí tak vysoký trest. Večer bude policie dávat podnět státnímu zastupitelství na vzetí řidiče do vazby.

Předali ho v prostěradle

Řidiče po srážce odvezla záchranka do nemocnice Na Bulovce, kde podle informací Aktu.cz absolvoval řadu vyšetření od CT přes rentgen až SONO. Personál nemocnice vezl řidiče do rukou policie jenom v prostěradle. V sobotu třicet minut po půlnoci zamířil k výslechu na služebnu v Kongresové ulici. Podle Aktu.cz řidiče po celou dobu doprovázela tlumočnice.

Řidič putoval půl hodiny po půl noci k výslechu. Z nemocnice vyjel pouze v prostěradle:

Není to poprvé

Svědci nehody pro Blesk.cz popsali, že nejprve slyšeli hroznou ránu a byli v šoku. U přejezdu bydlí Jan Zahradník, který byl po srážce bezprostředně na místě. Podle něj na přejezd kamiony nesmí: „Zkracují si tudy cestu, a nikdo s tím nic nedělá. Nárůst kamionů je tu v ulici enormní,“ prozradil pro Blesk.cz s tím, že podle něj policie situaci dostatečně neřeší.

Podle webu Českých drah v sobotu ráno už místem projíždějí další vlaky. Jezdí po jedné koleji se sníženou rychlostí 50 kilometrů v hodině. Podle mluvčí SŽDC Radky Pistoriusové poničený přejezd pro auta bude do pátku opět v provozu.

Fotogalerie
33 fotografií