Meghan Markleová (38) a princ Harry (34) jsou poslední dobou těžce pranýřovaní za výroky o ochraně životního prostředí a planety, které však nejdou ruku v ruce s jejich jednáním. Soukromé lety pro planetu určitě nijak šetrné nejsou, protože z motoru během jedné delší cesty unikají stovky kil oxidu uhličitého, jenž má na ovzduší a ekologii celkově fatální dopad.



Dobrá zpráva je, že Meghan se konečně poučila. Po tom, co s Harrym museli snést opravdu drsnou kritiku za jejich čtyři lety soukromým letadlem během 11 dní, si dobře rozmyslela, jak poletí z Británie až do New Yorku za tenistkou Serenou Williamsovou. A vévodkyně opravdu zvolila cestu soukromou linkou.

Cesta to bylo neplánovaná, jak potvrdil nejmenovaný zdroj britskému deníku The Times. „Je to cesta na poslední chvíli. Meghan je nadšená, že může podpořit svoji kamarádku a pak se hned vrátí zpět.“ Ano, Meghan bude pryč opravdu pouhé dva dny, takže odletí skutečně jen na otočku na turnaj, ve kterém se Serena utká s devatenáctiletou kanadskou tenistkou Biancou Andreescuovou.



Otázkou ovšem zůstává, jestli se Meghan letem veřejným letadlem tentokrát zavděčí. Jsou tu dvě velká ale! Na cestě do New Yorku a zpět letadlo vyprodukuje neskutečných 986 kg oxidu uhličitého, což by mohlo i tak leckteré ochránce životního prostředí pořádně rozčarovat. Druhá věc je, že Meghan nečekaně odletěla od teprve čtyřměsíčního Archieho, a to může být v očích mnoha (nejen) matek také dost neodpustitelné. Pokud si tedy krásná manželka prince Harryho plánuje zlepšit reputaci, touhle cestou to asi úplně nepůjde.

VIDEO: Nepovedené přistání Harryho a Meghan

Fotogalerie
47 fotografií