Mladší z žen vsadila na ponožku, do které napěchovala 24 psaníček s heroinem. Tu umístila pod kalhotky k intimním partiím. Leč marně. „Při osobní prohlídce této ženy byla skrýš odhalena,“ řekl policejná mluvčí Bohumil Malášek.

Do druhé ponožky, která zkušené obchodnici s drogami zbyla, vložila dalších 200 psaníček. Tu umístila její parťačka (39) do poštovní schránky. Kriminalisté sledovali „podnikavé“ ženy delší dobu.

Zjistili mimo jiné, že psaníčko mohli získat zájemci za jednu stokorunu přímo na ulici nebo v pronajatém bytě. Známé „firmy“ teď skončily v policejní cele.

Mela v Židenicích odhalila konopí

Toxi tým uspěl i v chatové kolonii v Židenicích, kde mělo původně dojít k násilí na dvou ženách a dokonce i padnout výstřely. „Hlídka na místě skutečně zajistila muže, který měl dvěma oznamovatelům vyhrožovat fyzickým napadením a střelbou. Při vyšetřování činu ale objevila na zahradě také záhon se vzrostlými rostlinami konopí,“ upozornil Malášek.

Jejich pěstitel, stejně jako dvojice distributorek heroinu, musí počítat se stíháním za nedovolenou výrobu a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. 

VIDEO: Drogy vařila celá rodina.

Video
Video se připravuje ...

Policisté zadrželi rodinný klan vařičů. Policie České republiky