Skoro nikdo nechápal rozhodnutí Lucie Vondráčkové zůstat za každou cenu se syny v Kanadě, i když jejich otec už mezitím stihl přesídlit zpět do Česka. Blondýnka nyní přišla s vysvětlením, jak to před rokem v létě vlastně bylo. Jednala tak prý jen kvůli svým dětem. „Tomáš moc dobře věděl, že to jediné, o co mi jde, je vrátit se s klukama do Kanady, kde jsou doma a kde budou mít klid,“ řekla Expresu o manželovi s tím, že po něm vlastně nikdy nic nechtěla, raději se starala o syny. „O jejich vzdělání, sport i jazyky,“ objasnila.

Pak ale přišel šok, když jí Plekanec sdělil, že je konec. „Když mi oznámil, že od nás odchází a že máme zůstat v Česku, bylo to velmi zvláštní. Nakonec rychle odfrčel do Montrealu přímo na tenisový Rogers Cup a my tu zůstali. Moc dobře věděl, že to jediné, o co mi jde, je vrátit se s klukama do Kanady, kde jsou doma a kde budou mít klid,“ vylíčila Lucie.

„Nechtěla jsem ani jeho dům, ani směnku, kterou mi mával před očima. Jen návrat do klidu,“ odtajnila dokonce s tím, že hokejista měl jasnou představu, jak má rozvod proběhnout. „On mi nakázal, abych si nenajímala advokáta. Doslova mi řekl: ‚Dám ti tohle na děti, tobě dům a směnku.‘.“ Prý ale muže jasně žádala, aby byl velkorysý, kvůli sedmi rokům jejich vztahu, kdy se Vondráčková nemohla plně věnovat své profesi – už nedabovala ani nehrála v muzikálech. „Žádala jsem ho, aby to udělal tak, abychom něco měli.“

Jeho požadavkům tak nakonec nevyhověla a upřednostnila své syny.„Zažádat o rozvod tam (v Kanadě – pozn. red.), to byl jediný způsob, jak se tam vrátit. Proto jsem tam tak rychle zajela. Věděla jsem, že mě tam jinak nepustí. Jedině proto jsme se tam mohli na rok vrátit,“ uvedla zpěvačka a herečka pro Expres, i když připustila, že ví, že v cizině má šanci na lepší finanční vyrovnání. Ovšem práci se nevyhýbá a uživit se prý dokáže sama.

Přesto má radost, že kluci mohli ještě nějakou dobu strávit v klidu v Kanadě, na kterou byli zvyklí. „Teď jsme tady, snažíme se nějak adaptovat, najít si nové přátele a kamarády. Zvyknout si na jinou školu a úplně jiný režim. A je nám celkem hezky, to je nejdůležitější,“ dodala.

VIDEO: Šokující přiznání Lucie Vondráčkové: Třetí těhotenství s Plekancem!

Video
Video se připravuje ...

Šokující přiznání Lucie Vondráčkové: Třetí těhotenství s Plekancem! David Turek, Jan Jedlička

Fotogalerie
77 fotografií