Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Superbouře Dorian „nasněžila“ na pláže Floridy: Vyplavila kokain za 9 milionů!

Autor: shp - 
5. září 2019
15:49

Na plážích na východu Floridy bylo pořádně živo. Překvapivě ne kvůli hurikánu Dorian, který se kolem nich přehnal, ale kvůli tomu, co v důsledku jeho řádění moře vyplavilo. Policie totiž na plážích našla 16 cihel kokainu, jejichž hodnota se pohybuje kolem 9,3 milionu korun.

Kolemjdoucí si na pláži Paradise (Ráj) všiml podezřelého balíčku, a tak neprodleně zkontaktoval policii. Přivolaný důstojník nález prozkoumal a zjistil, že jde o pečlivě zabalený balíček, na němž španělský nápis hlásá, že jde o „diamanty“.

Batoh plný kokainu

Laboratorní rozbor pak potvrdil podezření policistů – jednalo se o zásilku drog. Šlo o kokain, který patří k nejdražším narkotikům vůbec. Během několika dalších hodin byl přitom učiněn obdobný nález. Na pláži Cocoa (Kakao) našli policisté batoh plný drog.

V zavazadle objevili celých 16 cihliček s kokainem. Dohromady tedy bylo zabaveno takové množství drogy, které podle Daily Mailu stojí na černém trhu až v přepočtu 9,3 milionu korun. Nějaký gang bude jistě proklínat volbu přepravovat drogy po moři.

Hurikán zabíjel

Hurikán Dorian zasáhl zvlášť ničivě zejména doposud idylické souostroví Bahamy. Tam zdecimoval nespočet budov a vyžádal si bohužel už minimálně 20 lidských životů. Jeho úřadování ale nekončí, takže se už tak smutná bilance může ještě zvýšit.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání