Členové kapely a jejich doprovodný management chtějí okusit českou kuchyni. „Jejich zájem o jídlo je zcela standartní, je to skromná kapela, k masovým jídlům nabízíme samozřejmě vegetariánské varianty. Mají v dodatku smlouvy, že po koncertu budou chtít některé jídlo z lokálních restaurací. V Plzni si prý dali guláš a pochvalovali si jej,“ usmívá se Band Manager Rock for People David Nguyen.

Předkapelou jsou Brňáci

Stejně jako kapela Offspring, která vystoupila 21. srpna na brněnském výstavišti, tak Evanescence byli pozváni v rámci oslav čtvrt století existence festivalu Rock for People. „Vystoupili na festivalu v Hradci Králové, byli headlinery v roce 2017, je to ověřená úspěšná kapela, snažíme se známé skupiny zvát i mimo Prahu,“ vysvětluje Nguyen.

Slavní Evanescence si vybrali jednu předkapelu z České republiky a jsou to Brňáci – rock-metalová skupina Eponine. Koncert v Brně není ještě vyprodán. „Poslední vstupenky na Evanescence v Brně jsou ještě v prodeji a budou k dispozici na místě za 1400 korun,“ říká Milan Paul z pořádající agentury Ameba.

Z Brna na Slovensko

Skupina v čele s charismatickou frontwomankou Amy Lee přijede do Brna poprvé, budou přespávat ve vlastních luxusních autobusech, jsou stále na cestách. „Mají své tři luxusní autobusy, v nichž jsou i postele. Co se týká jejich dalších plánů, pak odcestují na Slovensko. Mají koncert v Trnavě,“ dodává Band Manager.

Evanescence je americká hudební skupina hrající spojení gothic rocku, alternative rocku a alternative metalu. Zpěvačka a pianistka Amy Lee založila kapelu Evanescence v polovině 90. let minulého století v Little Rocku v americkém Arkansasu spolu s kytaristou Benem Moodym. Mezi lety 2001 a 2003 natočili zlomové album Fallen. Přineslo kapele světovou popularitu. Fallen, kterého se prodalo celkem 17 miliónů kusů, vyneslo v roce 2004 skupině pět nominací na Grammy a dvě z nich dokázala proměnit v zisk zlatých gramofónků.

VIDEO: Rammstein v Praze červenec 2019.