Za normálních okolností parašutisty na Prahou jen tak neuvidíte. Pětice mužů měla výjimku kvůli natáčení videí, která plánují použít v pražském větrném tunelu. Krásy české metropole tak budou zanedlouho moci z ptačí perspektivy poznat i návštěvníci simulátoru volného pádu. „Díky působení na všechny smysly je pocit letu ve větrném tunelu naprosto realistický, aniž by přitom hrozilo jakékoli riziko,“ vysvětluje iniciátor projektu Jan Hájek ze společnosti Zážitky.cz. 

Rekord

Unikátní akce se pojila také s pokořením českého rekordu. Ústřední parašutista Roman Štengl tímto seskokem dosáhl 20 000 seskoků v kariéře. To se v České republice ještě nikomu nepodařilo.

„Chtěl jsem, aby tento jubilejní seskok byl něčím speciální, což tato příležitost splnila hned v několika ohledech. Ještě nikdy se nedělal seskok ke Karlovu mostu ve větším počtu osob a nikdy se to nedělalo se zaměřením na VR natáčení. K tomu je potřeba přičíst technickou náročnost, jelikož průlet pod mostem je velmi nebezpečný a přistání do vody má také svá specifika,“ vysvětluje český rekordman.

Fotogalerie
3 fotografie