Na jednu stranu mluví o ochraně životního prostředí a kvůli tomu nechtějí mít víc než dvě děti, na druhou stranu si Meghan a Harry vesele létají soukromými letadly po celém světě a v nedávné době letěli dokonce čtyřikrát za 11 dní. Princ Harry nyní přispěchal s dalším projevem na toto téma, ale svou pověst tím moc nenapravil. 

„Dorazil jsem sem komerční přepravou. Strávil jsem 99 procent svého života cestováním komerční přepravou. Ale občas se vyskytne příležitost založená na jedinečných okolnostech, kdy se musím ujistit, že je moje rodina v bezpečí. Je to zkrátka takhle jednoduché,“ obhajoval se tak trochu v projevu předneseném v Amsterdamu, kam přiletěl v pondělí.

„Všichni můžeme udělat víc, nikdo z nás není dokonalý, ale všichni máme zodpovědnost za vlastní zásah. Otázka je, jak to vybalancovat,“ tvrdil přitom ohledně ochrany životního prostředí v souvislosti s leteckou dopravou. Vévoda ze Sussexu navíc představil nový projekt „Travalyst“, který by měl do budoucna lépe ochránit turistické destinace a komunity místních lidí. Zapojit by se měly i velké online firmy zaměřené na cestování, tedy například Booking, SkyScanner, TripAdvisor a další.

Ovšem řada lidí jeho slova nevzala zrovna s nadšením. „Takže když letím soukromým letadlem, je to, abych ochránil rodinu? Tak mi nějaký letadlo dejte, co MOJE rodina? Tak blbý komentář, Harry,“ opřel se do prince jeden z internetových diskutérů. „Nepoučuj nás. To není na ochranu, ale z pohodlnosti!“ napsal zase další a Harrymu byl v několika komentářích předhazován i jeho starší bratr William (37), který se tímto způsobem nepřepravuje. „Hovadina. Princ William, který skutečně jednou bude králem, to nedělá! Je to jen výmluva, jak cestovat v luxusu,“ rozčilovala se jedna blondýnka a dokonce Harryho s Meghan nazvala pokrytci.

Ušetřena od nadávek a jedovatých poznámek tak nebyla ani vévodkyně, i když cestovala s ani ne čtyřměsíčním miminkem Archiem. Právě jí dává většina fanoušků královské rodiny za vinu téměř vše, co se kolem Harryho děje. Prý na něj má dost neblahý vliv.

VIDEO: Nepovedené přistání Harryho a Meghan

Fotogalerie
53 fotografií