Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Celníci zabavili na asijské tržnici zboží v hodnotě 63 milionů!

Celníci zabavili v asijské tržnici zboží v hodně 63 milionů! (Ilustrační foto)
Celníci zabavili v asijské tržnici zboží v hodně 63 milionů! (Ilustrační foto)  (Autor: AKTU.cz, Celní správa)
Autor: ČTK, VaB - 
3. září 2019
13:59

Karlovarští celníci při kontrolách asijské tržnice ve Svatém Kříži u Chebu ve velkém zabavovali padělky luxusního zboží. Hodnota originálů více než 2700 padělků textilního a galanterního zboží by dosáhla 63 milionů korun, uvedla v úterní tiskové zprávě Lenka Havelková z Celního úřadu pro Karlovarský kraj.

„U jedné z kontrol našli celníci zboží také v příručním skladu, kde obchodníci nabízejí zboží vybraným zákazníkům, a který nestihli při příjezdu celníků zavřít,“ uvedla Havelková. 

V regálech skladu byly vyskládané kabelky, peněženky, batohy a další zboží. „Stánkaři zboží nabízejí jako originály světoznámých značek, např. Nike, Adidas, Gucci, Michael Kors, MCM, Armani, Prada, Rolex a další,“ dodala Havelková.

Od začátku roku zabránili pracovníci Celního úřadu pro Karlovarský kraj prodeji padělků či napodobenin zboží, jehož prodejem by majitelům ochranných známek vznikla škoda dosahující téměř 165 milionů korun.

Přestože stánkařům hrozí zajištění zboží i peněžité tresty, zboží, které porušuje práva duševního vlastnictví, opakovaně nabízejí. „Karlovarští celníci budou proto v kontrolách tržnic pokračovat,“ uvedla Havelková. 

pajato73 ( 4. září 2019 11:16 )

ze vubec jeste existujou... normalni clovek u nich nic nekoupi! Vzdyt je to jenom Chemie a smrdi to na dalku!

offline ( 3. září 2019 15:53 )

Hodnota "kdyby to byly originály" 63 milionů, výrobní cena - reálná škoda Vietnamců 63 tisíc.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání