Charismatický herec Richard Gere oslavil poslední srpnový den své 70. narozeniny. Přestože je v důchodcovském věku, rozhodně nepatří do starého železa. Tento šedovlasý elegán se totiž stal 9. února podruhé v životě otcem, tedy ani ne rok od utajované svatby se sexy Španělkou Alejandrou Silvou (36). Půvabná a o 34 let mladší partnerka mu dala syna, jehož jméno zatím ještě není veřejnosti známé, přestože magazín HOLA! přinesl „zaručeně ověřenou“ informaci o tom, že by se měl jmenovat Alexander (anebo španělsky Alejandro).

Jeden z největších hollywoodských milovníků má za sebou už dvě manželství, poprvé své „ano“ řekli v roce 1991 s oslnivou supermodelkou Cindy Crawfordovou (53), podruhé vstrčil hlavu do chomoutu herečce Carey Lowellové (58). Zatímco s Cindy vydržel pouhé čtyři roky, s někdejší Bond girl Carey vydržel dlouhých čtrnáct let. Také mu porodila syna Homera (19). Dva roky po rozvodu se oženil se španělskou publicistkou. Jeho kouzlu však neodolalo mnohem více žen, a tak v jeho posteli skončila například zpěvačka Barbra Streisandová (77) a Diana Rossová (75), nebo plavovlasá sexbomba Kim Basingerová (65).

Hvězda filmů Smím prosit?, Americký gigolo či Nevěsta na útěku, se nikterak netají svou buddhistickou vírou, věnuje se charitativní činnosti, pomáhá domorodým kmenům a bojuje za svobodný Tibet. Přestože o jeho hereckém talentu není třeba pochybovat, kritiky byl ohodnocen až za svůj výkon v muzikálu Chicago z roku 2002. Předvedl totiž, že umí zpívat i skvěle tančit, a za roli prospěchářského právníka získal prestižní Zlatý glóbus. Další ceny se mu vyhýbají, a Gere je údajně přesvědčen, že tomu tak je pro jeho odmítavý postoj k Číně a angažovanosti v politice.

VIDEO: Richard Gere na karlovarském festivalu: Podívejte se, jak se vítal s fanoušky!

Video
Video se připravuje ...

Richard Gere na karlovarském festivalu: Podívejte se, jak se vítal s fanoušky! Markéta Reinischová, Petr Soukup

Fotogalerie
28 fotografií