K už sedmému ročníku Kočovského kotlíku se sešlo nad hromadami masa a cibule patnáct týmů. Každý se prezentoval jiným druhem guláše, každý se oděl do kostýmu, který mu byl nejvlastnější. Příkladem šel jako vždy starosta Josef Havlík. „Navařil jsem šedesát litrů starostenského guláše, pečeme bůčky, krkovičky, aby lidé nebyli hladoví,“ řekl starosta Havlík.

„Nejlepší je náš jelení guláš. Jsme tu všichni myslivci. Jen nás nesmí chytnout,“ rozesmával Standa Matuška (46) z Lesanka týmu. Speciální strategii zvolili myslivci Josefa Koláčka (60), kteří se nazvali Bú a Tele, a převlékli se do stylových kostýmů postaviček ze Studia Kamarád: „Být v Kočově jednička, to je pěkná honička,“ bylo jejich ústředním heslem.

„My vaříme s Vaškem Kovaříkem hovězí guláš, to je taková klasika a sázka na jistotu,“ řekl nad dalším voňavým kotlíkem Karel Musil (52) z týmu Jako tenkrát… Vařili malí i velcí z domovské obce, ale i z Nové Pláně, Opavy, Leskovce nad Moravicí, Rýmařova i Meziny. „Pro porotu jsou vítězem Tři veteráni. Co se týká diváků, těm nejvíce chutnalo u Lesapánů Stanislava Kadlčíka,“ vyhlásil výsledky starosta Josef Havlík.

Moravskokočovským a jejich hostům z obcí v okolí šlo nejen o kvalitní gastronomické zážitky. Ústřední náplní jejich sobotních snah byla dobrá nálada a též utužení vzájemných mezilidských vztahů. A to se tu podařilo bezezbytku.

Fotogalerie
19 fotografií