Jubilantka se naposledy objevila na veřejnosti při svých loňských 99. narozeninách. Poté se ale známá mecenáška umění a dáma až do morku kostí, Meda Mládková, kvůli svému chatrnému zdravotnímu stavu stáhla do soukromí, a neobjevila se ani na premiéře divadelní hry Meda inspirované jejím životem. Generálku hry, v níž postavu Medy ztvárnila herečka Tatiana Vilhelmová (41), prý ale sledovala přes okno.

Jak je to možné? Docela jednoduše. Mládková totiž většinu času přebývá ve svém apartmá v areálu Sovovy mlýny, a právě ve zdejším areálu se ona divadelní hra hraje. S představitelkou titulní role se sice ještě zatím nesetkala, možná se to ale změní nyní na Kampě.

Mládková původně nechtěla slavit ani stovku, pak si to ale rozmyslela. Přece jenom je stovka naprosto neuvěřitelné číslo a rozhodně stojí za to, aby se na takhle dlouhý a pestrý život jaksepatří připilo. „Kromě toho, že je paní Meda imobilní, tak se jí momentálně daří dobře a těší se na své sté narozeniny. Kromě derniéry hry se v ten den připravuje i velká oslava,“ prozradil Jiří Pospíšil (43), český politik, bývalý ministr spravedlnosti, a také předseda správní rady Musea Kampa – Nadace Jany a Medy Mládkových.

Popřát významné kunsthistoričce Medě a zhlédnout její sbírky (nejde totiž o klasickou výstavu pro znalce umění, ale spíše o představení jejího životního stylu), přijde i hraběnka Mathilda Nostitzová (83), socioložka Jiřina Šiklová (84) či historik umění Jiří Šetlík (90).

VIDEO: Meda Mládková na oslavě svých pětadevadesátých narozenin: Proč ji obdivují o generace mladší ženy?

Video
Video se připravuje ...

Meda Mládková (95) září: Proč ji obdivují o generace mladší ženy? Matěj Smlsal, Jan Jedlička

Fotogalerie
44 fotografií